ТЕЛЕСКОПСКА палица, којом је 26. августа прошле године претучен новинар БН телевизије Владимир Ковачевић, случајно је пронађена приликом чишћења крви с места злочина.

То су на наставку суђења боскеру Марку Чолићу, оптуженом за покушај Ковачевићевог убиства, у Окружном суду у Бањалуци испричали сведоци тужилаштва.

Палицу су пронашли Сњежана Мацановић, која годинама чисти улаз Ковачевићеве зграде, те власник фирме за чишћење "Тип топ" Драган Матић.

- Звали су нас да очистимо крв у улици у којој је новинар претучен. Дошао сам са сином, који је остао у возилу, и испред улаза затекао жену. Рекла ми је да је све већ очистила и тада сам уочио црну палицу, која је при врху била искривљена - испричао је Матић.

Он каже да је жена потом позвала Ковачевићевог оца Станоја, који убрзо сишао и све дојавио полицији. Сведоци су појаснили да им је у полицији речено да нико не дира палицу.

Прочитајте још - НАПАД НА НОВИНАРА БН ТЕЛЕВИЗИЈЕ: Расписана међународна потјерница за Недељком Дукићем

Сведочили су и Мирољуб Јурић и Жарко Ковачевић, власник и менаџер ноћног клуба "Балкан", у којем су Чолић и одбегли Недељко Дукић радили као редари. Јурић је потврдио да је оптужене виђао заједно и мимо посла. Ковачевић је рекао да је у ноћи напада радио у "Балкану", и да је на посао дошао и Чолић, али није могао да се изјасни да ли у 22 или 23 часа.

Оптужницом, Чолић се терети да је заједно са Недељком Дукићем покушао да убије Владимира Ковачевића, кога су телескопским палицама изударали по глави и телу.

РЕЗЕРВНИ ЧЛАН ВЕЋА

БУРНЕ реакције браниоца Гордана Јовишевића изазвало је обавештење председника судског већа Бранимира Јукића да је у том предмету именован резервни члан судског већа. Јовишевић сматра да је то реткост, и да је раније о томе требало да буде обавештен. Инсистирао је да му се објасне разлози због којих је то учињено, па му је прочитао члан закона којим се то уређује.