МИНИСТАР енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је да је сарадња Српске са руском регијом Нижњи Новгород могућа у металопрерађивачкој, аутомобилској и прехрамбеној индустрији и производњи медицинске и саобраћајне опреме.

Ђокић је, након састанка са привредном делегацијом, рекао да очекује да ће ова посета подстаћи привредну сарадњу Српске и тог дела Руске Федерације.

- Наша сарадња односи се на индустријску и економску размену, али и на размену у области културе, науке и образовања - додао је Ђокић, и подсетио да је ова област најразвијеније индустријско подручје Русије.

Прочитајте још - Русија вољна да се отвори статус Српске

Министар привреде и предузетништва РС Вјекослав Петричевић рекао је да је на састанку било речи о формирању заједничких фирми, које би наступале на европском, као и на тржиштима у Русији и Српској.

Министар индустрије и трговине регије Нижњи Новгород Максим Валеријевич Черкасов подсетио је да у Бањалуку долазе одговорна лица из области, у којима је планирана сарадња са Српском.

- Постоји интерес за развијање сарадње Српске и регије Нижњи Новгород. Данас, 16. маја и сутра биће одржани билатерални састанци наших предузетника и рачунамо да ће резултат тих састанака бити закључивање уговора између предузећа - нагласио је Черкасов.

Генерални директор Привредне коморе Нижњеновгородске области Иван Разувајев рекао је да постоји велики потенцијал за сарадњу предузетника из Српске и те руске регије.