Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске организоваће у петак, 17. маја, у Бањалуци Сајам спорта Републике Српске на којем ће се представити око 50 учесника.

Ресорни министар Соња Давидовић рекла је за Срну да ће се на сајму представити око 40 спортских савеза и десетак факултета за физичку културу и спорт, те Завод за медицину рада и спорта, као и произвођачи спортских реквизита, опреме и прехране.


Прочитајте још: Радојичић: Ђурђевдански фестивал се чује ван граница


-Циљ нам је да младима што је више могуће приближимо спорт и здрав начин живота, те смо планирали бројне занимљиве активности у оквиру сајма, рекла је Давидовићева новинарима у Бањалуци.

Она је додала да су активности највише упућене ка деци предшколског узраста која ће на једном месту моћи да виде демонстрацију различитих спортских вештина, с циљем да се заинтересују за неку од њих.


Прочитајте још: Хуманост требињских основаца за пример


-Како бисмо што више младих заинтересовали за спорт, промотер овогодишњег сајма биће наш прослављени одбојкаш Тијана Бошковић која је пример како се упорним радом и залагањем могу постићи врхунски резултати, рекла је Давидовићева.

Она је додала да ће посетиоци сајма, осим са Бошковићевом, моћи да упознају друге познате спортисте, као што су ватерполиста Дарко Удовичић, рукометаш Предраг Перуничић, одбојкаши Владимир Батез и Жељко Танасковић и одбојкашки тренер Зоран Гајић, те џудиста Немања Мајдов.

Сајам спорта биће отворен у 11.30 часова на Бањалучком велесајму, а улаз је бесплатан.