СУДСКИ полицајац Младен Деурић (21) из Власенице ухапшен је због сумње да је, нестручним руковањем службеним пиштољем, случајно убио суграђанина Миломира Јефтића (50) пред зградом Основног суда у Власеници.

Трагедија се догодила у среду око 12 часова у Светосавској улици. Како сазнају "Новости", Деурић је био на дужности и наводно се у пријавници суда, у којој је било више полицајаца, играо службеним пиштољем ХС 2000. Нестручни руковањем нехотично је испалио један хитац. Метак је прошао кроз стакло и у врат погодио несрећног Јефтића, који се затекао испред суда. Јефтић је само неколико тренутака пре трагедије био на рочишту у својству сведока и погођен је непосредно по изласку из зграде суда у Власеници.


Прочитајте још:ТУЧА НА УТАКМИЦИ: Ухапшени због сумње да су моткама претукли малолетнике

Полицајци и други радници суда одмах су му притекли у помоћ, али нажалост, убрзо је подлегао повредама. Очевици причају да је Деурић био у шоку и није могао да верује шта је урадио...

- Полицајац је био ван себе од шока. Ни његове колеге не могу да верују шта се десило и какав је то био сплет несрећних околности - причају очевици незапамћене трагедије.

Портпарол ПУ Зворник Миљан Бобар потврдио је да је М. Д. ухапшен због сумње да је употребом пиштоља нанео смртоносне повреде 50-годишњаку из Власенице.

Младен Деурић Фото "Фејсбук"

- Под надзором Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву извршен је увиђај, а тачне околности тог кривичног дела се истражују - рекао је Бобар.

Директор Судске полиције РС Жељко Драгојевић за "Новости" каже да је упознат са целим случајем.

- Деурић је завршио основну обуку за судског полицајца и одрадио приправнички стаж. Претходно је прошао и обуку за употребу ватреног оружја и све је одрадио по правилнику - рекао је Драгојевић.

Он каже да му детаљи и околности трагедије нису познати, јер се налази на службеном путу у Црној Гори.

- Чим сам обавештен о томе, прекинуо сам службени пут и враћам се назад у РС. Одмах ћу се запутити у Власеницу, да бих од надлежних добио све релевантне информације о том случају - рекао је Драгојевић.

Како сазнају "Новости", иза убијеног Миломира Јефтића остало је троје деце. С друге стране, осумњичени полицајац Младен Деурић је пре непуна три месеца почео да ради као судски полицајац.