Филозофски факултет Универзитета у Источном Сарајеву организоваће низ активности од четвртка до уторка, 21. маја, поводом обележавања Дана факултета и крсне славе - Светог Јована Богослова.

У четвртак у 18 часова биће одржана промоција антологије "Ми знамо судбу - антологија српског песништва 20. века о националном страдању", саопштено је са Филозофског факултета.

За петак, 17. мај, планирана је промоција дипломираних студената, мастера и магистара наука са почетком у 11 часова у амфитеатру Економског факултета Пале.

Након тога планирано је отварање изложбе Народног музеја из Лесковца "Ратни пут Моравске дивизије од 1914. до 1918. године" и промоција истоимене монографије.

У вечерњим часовима у просторијама Филозофског факултета планирана је јавна трибина "Транзициона правда у светлу хашких пресуда".

У суботу, 18. маја, у 9.30 часова биће отворен научни скуп "Наука и стварност", а у 18 часова промоција зборника "Српско писано наслеђе и историја средњовековне Босне и Хума".

Четвртог дана манифестације, у понедељак, 20. маја, биће одржана свечана академија поводом 800 година аутокефалности Српске православне цркве /СПЦ/ у Културном центру Пале, са почетом у 19.00 часова.

Обележавање дана Филозофског факултета биће завршено у уторак, 21. маја, ломљењем славског колача и јавном трибином "Битка на Кошарама 1999. године".

Обред ломљења славског колача заказан је за 12.00 часова у просторијама факултета.