ДВА месеца од референдума о опозиву начелника Теслића и пораза СНСД за смену Милана Миличевића, уследиће и пријаве за сумњиве радње на биралиштима. Истина, званично само на бирачком месту у Влајићима, иако је СДС, чије је кадар Миличевић, изнео документоване сумње за више гласачких места.

Подношење пријава наложила је Комисији за спровођење поступка опозива начелника општине Теслић Републичка изборна комисија.

- Увидом у достављену документацију, РИК РС је закључио да је на гласачком месту у Влајићима дошло до кршења изборног процеса који се може подвести под изборну превару. Наредили смо Комисији да поступи у складу са изборним законом - наведено је у обавештењу из РИК.

Према тој наредби, Комисија је дужна да учињено кривично дело пријави Окружном тужилаштву у Добоју, и да доставе потребну документацију, како би се у евентуалном судском процесу казнили кривци.

Прочитајте још - Сада траже опозив и за начелника Теслића Милана Миличевића

У СДС су задовољни чињеницом да је то друго признање покушаја прекрајања воље бирача 3. марта, јер су у првом случају утврђене неправилности приспећем листића гласова из иностранства.

Ипак, незадовољни су што још нема реакција на двадесетак других приговора и аргументовано указивање, поред Влајића, и на малверазције на гласачким местима у Очаушу, Булетићу, Младиковини и Каменици.