АТЕНТАТ на бањалучког бизнисмена Славишу Крунића (48) и његове телохранитеље, у понедељак увече, био је веома детаљно испланиран, а инспектори су дошли до информација да су убице пратиле његово кретање, те да су данима пре злочина виђени у Гламочанима! Извор близак истрази открива да је у ноћи убиства Крунић са пратиоцима био у ресторану "Морети" у Гламочанима. Тамо га је, наводно, неко надгледао и убицама дојавио када је кренуо кући.

- Док је био у ресторану, Крунић је својој деци наручио палачинке које им је на кућну адресу доставило особље ресторана. Достављач, који је возио храну, пре убиства је прошао путем на коме су убице чекале. Јасно је да су знали да то није било возило које је требало да нападну, јер им је то неко дојавио - појашњава наш извор.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: УБИСТВО СЛАВИШЕ КРУНИЋА: МУП поднео извештај против Балде, Ђукановића и Ковачевића; Милановић пуштен

Како каже, Крунић је џипом "тојота", које има ротацију и обележја "Сектор секјуритија", из ресторана кренуо кући. По правилима обезбеђења седео је позади. За воланом је био рањени Горан Илић, а на месту сувозача убијени Жарко Павловић. Убице су и то знале. Чекале су у заседи, на макадамском путу у близини Крунићеве викендице и то на кривини где се мора успорити. Управо су ту и отворили ватру. Пуцали су из аутоматских пушака и то из два правца. Један убица је кроз шофершајбну пуцао према возачу, а други је са стране пуцао у задња врата иза којих је седео Крунић.

- Обезбеђење је узвратило паљбу и једног нападача Жељка Ковачевића погодило у труп и усмртило. Илић, иако рањен у обе ноге и руку, покренуо је возило и кренуо према викендици. Убице су пуцале за њим. Човек је херој, јер их је извукао из те ситуације и довезао до куће и позвао помоћ. Ту су Крунића пребацили у друго возило да би га одвезли у болницу, али му помоћи није било - прича извор близак истрази.

Славиша Крунић

Он каже да су Крунића готово сви хици погодили у главу.

- Обдукцијом уопште није било могуће утврдити с колико је хитаца погођен. Радило се о рафалу који је практично ишао у једном смеру. Осим тога, по један пројектил га је погодио у руку и тело - каже саговорник "Новости".

Због убиства Крунића и Павловића, те рањавања Илића, МУП РС у среду је Тужилаштву РС доставио извештај против ухапшеног Емилија Балда, убијеног Жељка Ковачевића и Бенедија Ђукановића, који је у бекству. Горан Милановић је пуштен на слободу, а утврђено је да он није био директан извршилац злочина.

- Пријављени су по претходном планирању и договору, употребом ватреног оружја починили кривично дело тешко убиство и наношење тешких телесних повреда. До сада је приведено и саслушано више десетина особа, извршени су претреси код осумњичених и том приликом су пронађени и одузети предмети који ће послужити као докази у даљем поступку - саопштио је МУП РС.


Жарко Павловић

Незванично сазнајемо да је међу кључним доказима, који су помогли у откривању осумњичених, био и мобилни телефон који је пронађен у џепу убијеног Ковачевића. Емилио Балдо, који је ухапшен у шуми, у среду је саслушан у тужилаштву након чега му је предложен једномесечни притвор. Мотив злочина и даље није познат, а све упућује да се радило о нарученом и плаћеном злочину. Како сазнајемо са ухапшеним Крунић није имао никакве пословне или друге односе.


САРАДЊА

МИНИСТАР унутрашњих послова РС Драган Лукач потврдио је да је полиција зауставила Бенедија Ђукановића, када се није знало да је умешан у злочин, те евидентирала његове податке и возило којим је отишао.

- Знамо да је напустио Бањалуку и предузимамо све да дођемо до њега. Ту сарађујемо и с другим полицијским агенцијама, па и са полицијом Србије и надам се да ћемо у наредном периоду успети да га ухапсимо - рекао је Лукач.

КОМЕМОРАЦИЈА И САХРАНА

СЛАВИША Крунић у четвртак ће бити сахрањен у 13 часова на гробљу у Гламочанима. Комеморација ће бити одржана у 9 часова у конгресној сали компаније "Сектор секјурити". Крунић је био власник и председник Управа компанија "Сектор секјурити", "Житопека", "Житопродукт" и "Сектор АДС" које запошљавају 1.800 људи.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: “НОВОСТИ” САЗНАЈУ: Осумњичени за убиство Крунића био заустављен у Дервенти

ЂУКАНОВИЋ ЗАУСТАВЉЕН, ПА ПУШТЕН

МУП РС расписао је потерницу за одбеглим Бенедијем Ђукановићем и позивају грађане, који имају информације о његовом кретању, да то пријаве најближој полицијској станици или на број 122. Како смо незванично сазнали, полиција је три сата након злочина приликом саобраћајне контроле Ђукановића зауставила надомак Дервенте. Пустили су га јер тада још није било информација о његовој евентуалној умешаности у убиство Крунића и Павловића.