Одборници Скупштине општине Лопаре усвојили су предлог да поводом крсне славе ове општине - Ђурђевдана „Повеља општине Лопаре“ додели министру спољне трговине и економских односа БиХ, Мирку Шаровићу“ за допринос развоју привредног, образовног и културног живота ове мајевичке општине“.


То високо локално уздарје ће добити и пензионисани генералу Војске Републике Српске Момир Зец „ за посебан допринос у очувању Мајевице и стварања Републике Српске“.

Храм Поркова Пресвете Богородице, који ове године обележава две деценије, добитник је Златне значке општине Лопаре.

Руски генерал Михаил Павлович Лавраненко добитник је Златне значке за допринос миру и очувању православља на Мајевици, те Роберту Прилеру из Немачке за хумнитарни рад.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: МАЈЕВИЦА: Помоћ малом бизнису


Златне значке додељују се и Стеви Митрићу и Николи Грујићу из области образовања као и Чеди Рикановићу за спортски рад.


За допринос у развоју и унапређењу општине Лопаре, Златне значке красиће груди заменика министра за људска права и избеглице БиХ Предрагу Јовићу и Миланку Тошићу из Лопара.


Захвалнице општине Лопаре заслужили су се: Горан Гајићу за истакнути рад и допринос у раду и развоју јесне заједнице, предузећу „САС“ из Прибоја и Горану Тасовцу за хуманитарни рад, Марку Јовићу за развој пчеларства, Адаму Кнежевићу за друштвено-политички рад и Николи Станојевићу за пољопривреду.


Повеље, Златне значке и захвалнице делиће се на свечаној седници општине Лопаре која ће се одржати 5. маја када ће начелник Радо Савић истаћи резултате и достигнућа ове општине у протеклом периоду.