ОРГАНИЗАТОРИ туристичких путовања из Норвешке, Ерик Питерсон и његова кћерка, на препоруку пријатеља обишли су Требиње, а како кажу, већ овог лета планирају да своју понуду обогате новом занимљивом туристичком дестинацијом - центром источне Херцеговине.

Питерсон, власник предузећа које се бави организацијом путовања по целом свету, већ низ година Норвежанима нуди посету Дубровнику, а према његовим проценама, у наредне две године око 3.000 његових клијената могло би да ужива и у Требињу.

- Ко слети у Дубровник, за 40 минута је у Требињу, у граду који сам посетио на препоруку својих пријатеља и колега. Заиста сам позитивно изненађен. Прво ме је одушевио комплекс "Град сунца" са својим садржајима, и волео бих да успоставимо сарадњу - истакао је Питерсон.

А оно што га је посебно одушевило су требињски вински подруми. Приликом посете породици Петијевић, на једном месту обишао је винограде, вински подрум и пробао херцеговачке специјалитете.

- Власник ми је рекао да могу седам дана да дегустирам његова вина, и то ћу и учинити - нашалио се Питерсон. - За разлику од Норвешке, где се вино купује у продавницама, овде директно у винарији од власника може да се купи боца, али и чује занимљива прича - нагласио је Питерсон.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Драшковић одустаје од инвестиција у Требиње!

Ранко Петијевић каже да је управо тај породични посао интересантан страним туристима.

- Страни туристи воле да виде да је једна породица укључена у рад, да има свој властити производ. Поред тога, одушеве се нашом херцеговачким храном, тако да имају шта да виде у нашем крају - рекао је Петијевић.

Питерсен и Вучуревић Фото Д. Цураћ

ПРИСТУПАЧНЕ ЦЕНЕ

У ТУРИСТИЧКОМ комплексу "Град сунца" истакли су да спремно дочекују предстојећу летњу сезону и додали да је све већи број страних туристичких компанија које желе сарадњу.

- Они су видели предности боравка не само у "Граду сунца", већ и у Требињу, јер је у односу на градове у окружењу, смештене на обали мора, као што су Херцег Нови, Будва, Котор, Дубровник, све доста јефтиније. Цене су много веће у окружењу, и то је наша шанса - истакао је Бојан Вучуревић, извршни директор "Града сунца".