Жељко Ковачевић из Бањалуке убијен је у понедељак у току ликвидације Славише Крунића у Гламочанима на подручју општине Лакташи, потврђено је АТВ-у.


Ковачевић је од раније познат полицији.


Ковачевић је ухапшен у фебруару 2011. године у акцији "Стријелац", а полиција је на породичном имању пронашла 452 предмета за која се сумњало да су украдена. Ковачевић је због овога у међувремену осуђен првостепеном пресудом на пет година затвора.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПУЦЊАВА У БАЊАЛУЦИ: Убијен бизнисмен Славиша Крунић, његов телохранитељ и један нападач (ФОТО)


Он је раније правоснажно осуђен на 11 година затвора због разбојништва, а у КПЗ Фоча одлежао је девет и по година. Након тога због провала је осуђен на пет година затвора, али није упућен на издржавање казне јер му Основни суд у Бањалуци није откуцао решење пресуде, због чега је један судија дисциплински кажњен.


У Министарству унутрашњих послова Републике Српске нису могли да потврде индентитет нападача, јер се, како је речено, још врше провере, јавља Срна.


Мотив убиства Славише Крунића, на којег је пуцано у ноћи измедју понедељка и уторка недалеко од његове породичне куће у месту Јаблан, за сада није познат.


(nezavisne.com)