У Градском парку у Бијељини представници спортских клубова из овог дела РС суграђанима су представили основне карактеристике спортова којима се баве, у циљу привлачења деце и младих за бављењем спортом, као и упознавање одраслих о значају тренирања на отвореном простору.


Спортски дан у организован је у склопу акције "Април, месец чистоће".


- Надам се да ће овакве активности да допринесу да се што више наших суграђана бави спортом. Наш парк је идеална прилика за боравак у природи и зато позивам све суграђане да га чувамо, јер заштита животне средине је од вишеструке користи за наш град - истакао је начелник градског Одељења комуналне полиције Ратомир Драганић.


Прочитајте још: Бициклистички караван наставио пут од Бијељине до Теслића


У акцији су учествовали Карате клуб "Пантери", Одбојкашки клуб "Радник", Атлетски клуб "Академац", Фудбалски клуб "Радник", Карате клуб "УНСУ" и Теквондо клуб "ЈОПА".


Мићо Мићић, градоначелник Бијељине захвалио се свим спортистима Семберије, који су учествовали у овој акцији, “јер је суграђанима на овај начин представљена могућности бављења спортом у природи.”


Градски парк заиста плени лепотом, а Градска управа током акције "Април, месец чистоће" настоји да што више суграђанима скрене пажњу на значај чувања градског зеленила - истакао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.


Мићић је подсетио да Градска управа континуирано улаже у спорт, а да ће ове године бити знатно унапређена спортска инфраструктура на Градском стадиону, изградњом рефлектора и уређењем терена.


- Хвала председнику Србије Александру Вучићу на донацији за спортске сале у Семберији, што ће пружити још више могућности за младе да се баве спортом - навео је градоначелник Бијељине.