Пољак Павел Францак победник је 13. међународне бициклистичке трке Београд - Бањалука. Трка је започела у београдској општини Обреновац 18. марта и јуче окончана у центру Бањалуке. Вожена је кроз четири етапе Београд-Власеница, Власеница-Брчко, Бијељина-Теслић и Прњавор-Бањалука. У трци је учествовало 176 бицилкиста из 30 земаља, а трка је квалификациона за Олимпијске игре 2020. године у Токију.


ИЗ ПРЊАВОРА је у недељу стартовала последња, четврта, етапа 13. Међународне бициклистичке трке “Београд-Бањалука” а у каравану су се нашла 153 такмичара из 25 екипа. Знак за почетак завршне трке до Бањалуке, дао је начелник прњаворске општине Дарко Томаш, који је нагласио да је то један од највећих догађаја у Републици Српској, о чему сведочи и податак да ће резултати које бициклисти остваре од Београда до Бањалуке бити бодовани у оквиру квалификација за Олимпијске трке у Токију.

- За нас у Прњавору је изузетна част да смо добили организацију старта последње етапе. Уверн сам да ће овај својеврсни спектакл на најбољи начин презентовати и Прњавор и целу Републику Српску, због чега смо оценули да требамо и морамо да будемо део догађаја овог ранга - рекао је Томаш.

Челни човек општине је изразио уверење да ће беспрекорна организација бити позивница Прњавору да и наредне године учествује у овом догађају


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Бициклистички караван наставио пут од Бијељине до Теслића

- Значајно је да многи градови желе да буду део овог догађаја а настојаћемо да Прњавор већ наредне године добије домаћинство и старта и циља трке - најавио је Томаш, чије је дизање заставице бурно поздрављено од многобројних Прњаворчана.

Караван са жутом мајицом је предводио Холанђанин Арон Гејт из екипе “ЕвроПро рејсинг”.

- Возе се четири круга кроз Прњавор, потом настављамо према Дервенти, где је први пролазни циљ. Спонзорски циљ имамо и у Малом Разбоју Љевчанском, код Српца. Последњи пролаз је у Лакташима, а потом са шест кругова завршавамо трку у Бањалуци - навео је директор трке Владимир Куваља, истакавши да је бициклисте из 30 земаља у свим градовима кроз које је караван прошао дочекао и поздравио велики број људи.

СТАРТОВАЛИ У ПРОШЛИ ЧЕТВРТАК

БИЦИКЛИСТИЧКА трка “Београд-Бањалука”, чији су покровитељи председник РС Жељка Цвијановић и премијер Радован Вишковић, почела је у прошли четвртак у Београду а завршена у недељу у Бањалуци. Организацију трке су још помогли и министарства омладине и спорта Србије и Републике Српске, као и Представништво РС у Србији.