МЛАЂИ мушкарац, чији идентитет још није утврђен, изгорео је у аутомобилу "опел астра", који се у недељу у Слатини код Лакташа слетео с пута, а потом се преврнуо и запалио.

Тело возача је након несреће остало заглављено у возилу и у пожару је у потпуности угљенисано, тако да визуелна идентификација није била могућа. На основу регистарских ознака, полиција је пронашла власника возила и сумња се да је у аутомобилу страдао његов 23-годишњи син Т. Б. Због тога је од оца изузет ДНК који ће бити упућен на вештачење, како би се утврдио идентитет.

Маја Ђаковић Видовић, портпарол Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци, каже да се трагедија догодила у недељу око 3.10 на локалном путу Слатина - Велико Блашко.

Прочитајте још - ТРАГЕДИЈА КОД ЛАКТАША: Слетео са пута и погинуо

- Дошло је до саобраћајне несреће, односно слетања аутомобила с пута, којим је управљало засад непознато лице. Возач је смртно страдао, а возило се запалило и у потпуности изгорело - рекла је Маја Ђаковић Видовић.

Фото Ватрогасци Лакташи

Она каже да је увиђај на месту несреће извршио дежурни тужилац Раденко Јанковић уз полицијске службенике ПС Лакташи.

- Тужилац је наложио да се изврши идентификација и обдукција смртно настрадалог лица у Заводу за судску медицину РС, и да се предузму све потребне истражне радње и мере на утврђивању свих околности саобраћајне незгоде - рекла је Маја Ђаковић Видовић.

ОБДУКЦИЈА

НЕЗВАНИЧНО сазнајемо да је обдукцијом потврђено да је мушкарац настрадао од повреда задобијених у саобраћајној несрећи, и да на телу нису пронађене сумњиве повреде које би указивале на евентуално кривично дело.