ПРЕМИЈЕР Републике Српске Радован Вишковић истакао је данас у Бањалуци да је Влада Српске у посљедњих 10 година уложила више од 100 милиона КМ за побољшање студентског стандарда.

- Градили смо студентске домове у Источном Сарајеву и Бањалуци и Влада Српске ће и даље пружати подршку студентима и студентским центрима у Српској, рекао је Вишковић новинарима након посјете Студентском центру "Никола Тесла" поводом манифестације "Дани студената".

Он је навео да је расписан тендер за изградњу студенског центра у Источном Сарајеву чија је вредност шест милиона марака.

- Разговарали смо данас и о реконструкцији павиљона три у овом центру, док су павиљони један и два сада квалитетни. Решаваћемо и проблем који менза у овом центру има са прокишњавањем крова, рекао Вишковић и подсетио да цена смештаја и исхране студената није повећавана од 2006. године.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Вишковић: Решити питање акредитације, у супротном протест

Он је напоменуо да је разговарано и о решавњу дуговања које центар има према старој бањалучкој топлани.

Председник Студентског парламента Универзитета у Бањалуци Немања Бабић нагласио је да студентски стандард у Српској расте, за шта је заслужна Влада Српске.

- Премијер је посетио први и други павиљон нашег центра који су реновирани, а тражимо да се почне са реновирањем трећег павиљона. Верујем да ћемо наставити са успешном сарадњом и да ће стандард студената и даље бити унапређиван, рекао је Бабић и напоменуо да ће бити побољшана исхрана у студентским домовима.

Директор Студентског центра "Никола Тесла" Драгослав Топић рекао је да је цена смештаја студената остала на прошлогодишњем нивоу и најнижа је у региону, а да је од изузетног значаја што се интензивно ради на подизању студентског стандарда.

- Договорили смо да се почне са израдом санационог плана трећег павиљона нашег центра. Део средстава за ово биће обезбеђен од Светске банке, а реализацију пројекта енергетске ефикасности кочи чињеница да није формиран нови сазив Савета министара, рекао је Топић.