БАНЈАЛУКА - Од идеје председавајућег Савета министара БиХ у техничком мандату Дениса Звиздића да се, због миграната, постави жичана ограда на граници са Србијом нема ништа, изјавио је српски члан и председавајући Председништва БиХ, Милорад Додик.

Након што је Звиздић то изјавио због процена да стиже досад највећи мигрантски талас, Додик је поручио и да је против слања Оружаних снага БиХ на додатно обезбеђивање границе, што је и затражено.

Када је реч о Републици Српској за безбедност ће се, каже Додик, побринути резервни састав полиције који ће убрзо добити МУП Републике Српске, преноси РТРС.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Сусрет Вучић и Додик: Помоћ свим општинама у РС

"На делове где је Република Српска одговорна на диспозицијама које то предвиђају закон и пропис, ми ћемо контролисати ситуацију, ми нисмо опредељени да у Српској правимо кампове ни било шта друго, разумемо да су ти мигранти у транзиту и да иду на најближе дестинације, у овом случају Бихаћ, да могу да пређу у ЕУ - каже Додик.

Звиздић је недавно рекао да ако границе Европе наставе да се херметички затварају за пролаз миграната, и БиХ ће ићи ка херметичком затварању своје границе према источним суседима.