Председница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је након састанка са начелником општине Угљевик Василијем Перићем, да за добробит суграђана мора да постоји јака веза између републичке и општинске власти која обезбеђује даљи развој ове и сваке општине у Републици Српској.

Развој свеке општине у РС, према њеним речима, „ значи развој Републике и то је наша посвећеност”.

- На састанку је било речи о различитим потребама ове локалне заједнице и пројектима који су реализовани или ће бити реализовани на добробит грађана – рекла је председница РС.

То су све пројекти од којих наши грађани треба да виде корист и добробити, а то и јесте улога републичке и општинске власти, да ради на начин да излази у сусрет потребама грађана.


Било је речи и о јавном предузећу Рудник и термоелектрана Угљевик, које запошљава 2.000 радника и носилац је привредног живота у општини и регији.

Начелник Угљевика Перић изразио је задовољство посетом председнице Републике Српске и навео да су разговарали о развоју РиТЕ Угљевик, општине и целе Републике Српске.

-Јача сарадња наше локалне заједнице и Владе Републике Српске биће на добробит сугграђана - истакао је Перић.

Перић је као један од будућих пројеката навео израду реплике родне куће Филипа Вишњића у његовом родном крају, “што би ојачало туристичку понуду овога краја, као и наставак уређења корита ријеке Јање.”