МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова (МУП) Републике Српске поднело је пријаву Републичком тужилаштву против Милоша Обрадова из Пала због сумње да је учествовао у убиству Дамира Остојића (42), званог Шијан, и тешком рањавању његове невенчане супруге Сандре Јошић (40).

Прочитајте још:УХАПШЕН САУЧЕСНИК У УБИСТВУ ШИЈАНА: Приведен Стефан Самарџија (ФОТО)

У МУП РС наводе да је Обрадов осумњичен да је заједно са Стефаном Самарџијом, који је раније притворен, и још једном непознатом особом учествовао у злочину.

Незванично сазнајемо да му се на терет ставља да је као и Самарџија у Сарајеву учествовао у крађи "шкоде октавије" која је потом превезена за Бањалуку, да би касније била коришћена у убиству. Наводно је помагао и у праћењу жртве и у бекству пуцача, чији идентитет није откривен.

Прочитајте још: УБИСТВО У БАЊАЛУЦИ: Ватра уништила трагове убиства!

Иначе, Милош Обрадов се већ налази у притвору КПЗ Зеница због сумње да се може довести у везу са убиством сарајевских полицајаца Давора Вујиновића и Адиса Шеховића.

Шијан је убијен 5. септембра прошле године у Бањалуци. Критичне ноћи он се с Јошићевом теренцем "ренџ ровер" враћао кући, а убица их је чекао у заседи. Када је Шијан успорио вожњу да скрене у своју улицу, убица је према њима сасуо смртоносни рафал из аутоматске пушке.

Током напада на Дамира Остојића Шијана испаљено је најмање 15 метака, и он и његова невенчана супруга су погођени са више хитаца. Шијан је на месту остао мртав, док је Сандра Јошић чудом преживела.