У Бањалуци је у четвртак промовисана хуманитарна акција за градњу дневног центра у Косовској Митровици за децу и младе са потешкоћама у развоју, у организацији Одбора за помоћ Косову и Метохији.

У просторијама Социјалистичке партије о акцији су говорили председник Одбора Милорад Арлов, председник Градског одбора СП и народни посланик Горан Селак, те председник Извршног одбора Социјалистичке партије Слободан Протић.

Како је истакао председник Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов, у питању је дневни центар за преко 130 деце и младих са подручја Космета са потешкоћама у развоју, окупљених у удружење "Подржи ме". Пројекат је вредан 200.000 евра, с тим да је део новца већ скупљен, а до усељења је потребно још око 150.000 евра.

- Одавде желим да пошаљем поруку свим политичким партијама да се укључе у ову хуманитарну акцију, како бисмо заједничким снагама успели да изградимо овај центар. Та деца и ти родитељи требају нашу помоћ и верујем да ћемо успети да реализујемо ову акцију. Социјалистичка партија је и до сада учествовала у акцијама помоћи за Косово и Метохију и овом приликом им се захвлајујем што су и данас одлучили да буду подршка овом хуманом пројекту, истакао је Арлов.

Прочитајте још - ДРЖАВА СПРЕМА ПОМОЋ: 4,5 милијарди за препород Срба на КиМ
Председник Градског одбора СП Бањалука Горан Селак поручио је да ће Република Српска увек дати подршку акцијама које за циљ имају помоћ Србима на Косову и Метохији, те захвалио Одбору за помоћ Косову и Метохији за дугогодишњи хуманитарни рад.

- Уверен сам да заједно можемо учинити много како бисмо подржали нашу браћу на Космету, а поготово најугроженије категорије становништва. Влада Републике Српске, институције, локалне заједнице и грађани до сада су подржали бројне пројекте који су реализовани у сврху подршке Србима на Космету. Порука ове иницијативе није само хуманитарног карактера, него и позив на окупљање, на заједништво и солидарност. Веома је важно да наши људи који живе на Косову и Метохији увек знају да могу да рачунају на помоћ народа и институција Републике Српске и зато ће овакве акције и иницијативе увек имати подршку Социјалиста, истакао је Селак.

Председник Извршног одбора СП Слободан Протић је истакао да су Социјалисти учествовали у бројним акцијама помоћи за Косово и Метохију, а посебно у акцијама помоћи за децу и младе. Он је овом приликом позвао и остале политичке субјекте да у складу са могућностима подрже градњу Дневног центра.

- Нисмо никада обавештавали медије о акцијама у којима учествујемо, али данас је прилика да на овај начин промовишемо ову хуманитарну акцију и да позовемо све странке да се укључе и дају свој допринос, јер ово су ствари око којих не смијемо да се дијелимо. Република Српска никад неће заборавити Косово и Метохију, а за нас у Социјалистичкој партији, то је једна од најважнијих тема - истакао је Протић.

ЖИРО РАЧУН

Жиро рачун Одбора за помоћ Косову и Метохији за иградњу Дневног центра "Подржи ме" Косовска Митровица је 55510000341964-45. Хуманитарна акција за изградњу Центра требало би да почне у понедељак, 15. априла, и трајаће до 30. јуна, а камен темељац и почетак радова на новој згради предвиђени су за 26. јун.