Градоначелник Бијељине Мићо Мићић представио је у понедељак суграђанима компромисну трасу будућег аутопута кроз овај град која је 16 километара краћа од раније тражене и иде северним делом Семберије како је и планирала Влада Републике Српске.

На састанку са представницима мјесних заједница Мићић је рекао да је Влада у понедељак јутро одбила трасу на јужном делу Семберије која је годинама била дио просторних планова града, али је Бијељини омогућено да сама направи трасу поштујући захев да иде северном страном и да буде што краћа и што јефтинија.

Прочитајте још - За ауто-пут три милијарде евра

Према његовим речима, понуђена нова траса пришла је граду на задовољавајућих пет километара, са два укључења на садашњем кружном току према Павловића путу и иза индустријске зоне у Обарској. Спојне тачке са Србијом су Рача и Павловића мост.

Мићић је истакао да је предност компромисне трасе и да захвата мање плодног земљишта, нема рушења индустријских објеката ни кућа него се провлачи између села.

Према његовим речима, сада треба чекати сагласност Владе за ову трасу која ће потом ићи на усвајање у Скупштину града. Окупљени представници мјесних заједница подржали су нови предлог трасе ауто-пута.