ЧЛАНОВИ групе "Правда за Давида" испратили су у четвртак из Бањалуке посмртне остатке Давида Драгичевића (21), који би данас требало да буду укопани у аустријском граду Винер Нојштату, пребивалишту његове мајке Сузане Радановић.

Прочитајте још: ТЕЛО ОДЛАЗИ, А ПРОБЛЕМ ОСТАЈЕ: Ексхумирани посмртни остаци Давида Драгичевића

Испраћају је присуствовало око стотинак чланова групе ПзД који су се окупили испред цркве на Ребровцу и са високо подигнутим песницама и повицима "правда, правда" испратили ковчег са Давидовим земним остацима, који су у уторак ексхумирани на захтев родитељa.

Прочитајте још: Драган Лукач: Лешинари су злоупотребили случај "Давид"

Потом су формирали колону од неколико возила која је до Градишке пратила аутомобил с ковчегом. Зауставили су се пред градским стадионом у Градишци, одакле је тужна поворка пешке пратила ковчег до граничног прелаза са Хрватском.

Давидова стрина Николина Учур навела је да ово није крај групе ПзД и позвала је све, који могу, да данас дођу у Аустрију на сахрану.

- Уместо да га шаљемо у Европу и бољи живот, ми га у ковчегу возимо у Аустрију. Овим наша борба није завршена. Имамо само једну жељу, а то је да победе истина и правда - рекла је Николина Учур.

ОТАЦ ДОЧЕКАО КОВЧЕГ

Посмртни остаци трагично страдалог младића Давида Драгичевића превезени су данас из Бањалуке у аустријски град Винер Нојштат, где ће поново бити сахрањени.

Ковчег са Давидовим посмртним остацима дочекао је његов отац, Давор Драгичевић.

То је прво појављивање Давора Драгичевића од како је крајем децембра напустио Бањалуку.

Он је, чекајући ковчег, изјавио за телевизију Н1, не наводећи никакве доказе, да је ''Милорад Додик послао једног убицу и овде'' и најавио други вид борбе за, како је навео, истину и правду.

Давор Драгичевић је, такође, поновио оптужбе на рачун највиших званичника Републике Српске, за које он тврди да су директно одговорни за смрт његовог сина, која је неразјашњена и након годину дана.(Танјуг)