У РУКОМЕТНОМ клубу Борац не скривају разочарање због одлуке Министарства цивилних послова БиХ да финансијски не подрже европски поход тог РК, који је изборио пласман међу осам најбољих у Челенџ купу, и којем предстоји двомеч са румунским Букурештом. Из Министарства цивилних послова БиХ свој потез су правдали кашњењем и пробијањем рока за предавање документације.

Прочитајте још: ТУЖНА СУДБИНА РК БОРАЦ БАЊАЛУКА: Некадашњи шампион Европе престао са радом

Саша Кондић, председник РК Борац, каже за "Новости" да су захтев предали пре 40 дана, а одбијеница је стигла у уторак.

- Овде је у питању проблем што се ради о клубу РК Борац из Бањалуке, односно из Републике Српске. Министарство цивилних послова БиХ је рукометном клубу Зрињски, на основу пласмана у прво коло ЕХФ Челенџ купа прошле године уплатило 30.000 КМ, а ми смо за пласман у четвртфинале истог такмичења сада добили одбијеницу - појашњава Кондић.

Он даље истиче да је ово очигледно јасна порука из Сарајева и Министарства цивилних послова да клубове из Републике Српске они не сматрају представницима БиХ у европским такмичењима.

Такође, додаје да све ово нема никакве везе са спортом и сматра да је то политичка игра, јер је немогуће предвидети спортске резултате и на време аплицирати за помоћ министарства.

- Министарство цивилних послова БиХ, али и Бошњаци и Хрвати који раде у том ресору, очигледно сматрају да Република Српска, Бањалука и РК Борац нису представници БиХ у неком европском такмичењу. Ово је поражавајућа чињеница и за РК Борац и за све клубове из Републике Српске - истиче Кондић.

Он додаје да поменуто министарство, које би требало подједнако да посматра и Републику Српску и Федерацију БиХ, очигледно има двоструке аршине, а поготово кад је о спорту реч.

БЕЗ КОНКУРСА

У МИНИСТАРСТВУ цивилних послова БиХ су у одговору навели да нису расписивали за 2019. годину конкурс за грант, али у питању је спорт и велики успех. Да су имали добре воље они би нашли решење. Ми смо једини клуб, који представља БиХ у званичним европским такмичењима и ту смо још у четвртфиналу - поручио је Саша Кондић.