ПЕТОРИЦА младића, навијача Црвене звезде, ухапшена су због сумње да су претукла, гепековала и у контејнер бацила 17-годишњака, због цртања графита Партизана на згради у Теслићу! Како сазнају "Новости", ухапшени су Саша Бојиновић, Растко Дујаковић, Петар Алексић, Стево Лазић и Ђорђе Вуковић.

Малолетнику је након напада указана лекарска помоћ у Дому здравља у Теслићу, где су му констатоване лакше повреде.

Драгана Керкез, портпарол ПУ Добој, каже да је цели случај пријављен Полицијској станици у Теслићу, а надапачи су убрзо идентификовани и ухапшени.

- Полицији је пријављено да је више особа физички напало малолетника из Теслића, задавши му више удараца по целом телу. Жртву су стрпали у пртљажник путничког аутомобила и одвезли га на једну, а затим на другу локацију другим аутомобилом. Ту су наставили са физичким нападом, након чега су жртву убацили у контејнер, што су и фотографисали - рекла је Керкез.

У полицији сазнајемо да је мотив напада било то што је малолетник, у друштву са још једним младићем, цртао графит "Гробари РС" на згради у Теслићу. Неко од осумњичених је то приметио па су, према пријави, малолетника пресрели у близини Основне школе "Петар Петровић Његош", где су га изударали и убацили у гепек. Потом су га одвезли на полигон код Средњошколског центра у Теслићу, где су наставили да га туку. Насиљу ту није био крај, јер су малолетну жртву потом одвезли до Видовданске улице и, како би га додатно понизили, убацили су га у контејнер и фотографисали мобилним телефонима.


Прочитајте још - Тукли мушкарца, па га на силу одвели и држали у подруму


У ПУ Добој наводе да је у току криминалистичка обрада над петорицом младића за које се сумња да су претукли малолетника.

- Након комплетирања и документовања предмета против њих ће бити достављен извештај OJT у Добоју о почињеним кривичним делима противправно лишење слободе и телесна повреда - наводе у ПУ Добој.

Уколико им се докаже кривица, обесним младићима прети казна од једне до пет година затвора.

СУКОБ ЗАВРШИО УБИСТВОМ

СУКОБИ "делија" и "гробара" све чешћа су појава у Републици Српској, где се ове навијачке групе боре за "превласт у градовима". Један од тих сукоба, који је такође мотивисан графитом, довео је до убиства навијача Партизана Александра Пантића у септембру прошле године у Бијељини. Радило се о договореној тучи у којој је учествовало 20 особа, а за злочин су недавно оптужени Марко Зарић и Петар Бујиновић из Бијељине.