БИЈЕЉИНА - Бијељинац Миле Росић, коме се суди у Окружном суду у Бијељини због убиства Синише Гламочанина у том граду у јулу 2016. године, у среду око седам часова у Притворској јединици, прогутао је три жице, рекао нам је његов адвокат Душан Томић.


Росић је хитно пребачен на Хирушко одељење Опште болнице „Свети врачеви“ у Бијељини, где му је пружена помоћ и ван је животне опасности. Росића је Окружни суд осудио на 11 година затвора због убиства Гламочанина, али је Врховни суд укинуо ту пресуду и наложио поновно суђење.


- Мом клијенту је одређен притвор који може да траје, најдуже, до 13. марта, што значи да је у поноћ 12. марта морао да буде пуштен – каже Томић . - Из револта што је није пуштен из притворске јединице одлучио је да прогута три жице.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Бијељина: Бивши робијаш изрешетан из џипа


Судско веће Окружног суда у Бијељини у уторак му је укинуло притвор и у поновљеном суђењу ће да се брани са слободе. Одбрана покушава да докаже да је убиство почињено, „из разлога нужне одбране, пошто се убиство догодило на његовом кућном прагу“. Одбрана уверава да Росић није убијен, наводно, он би био убијен. На првом суђењу судско веће у Бијељини није поверовало у такву верзију и аргументе, које су понудили оптужени и његова одбрана.


И Росић и Гламочанин словили су годинанама за „жестоке момке“, не само у Бијељини и околини.