АКО је ико на Балкану вршљао и ширио малигни утицај, онда су то западне земље и њихове обавештајне службе, а не Русија. Много лоших ствари које су се овде дешавале у последњих век и по било је везано управо за тај малигни утицај антисрпске политике, пре свега Британаца, који упорно покушавају да смање утицај Срба, као већинског народа на Балкану. И све ове оптужбе против Москве су у функцији да Србија и Република Српска уђу у НАТО.

Ово за "Новости" поручује председавајући Председништва БиХ Милорад Додик, који каже да се став Српске о чланству у Алијанси неће променити:

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Додик:Хистерија око Дана РС потврђује упитност опстанка БиХ


- Срби ништа не би добили уласком у НАТО, то би дефинитивно било место уништења нашег националног корпуса и националне идеје. Па, тај исти НАТО је пре само двадесетак година бацао на нас бомбе, а сада треба одушевљено да прихватимо да им се прикључимо.

* Ово питање блокира и формирање Савета министара у БиХ...

- Та условљавања нису рационална, али свестан сам да то питање неће нестати. Понављам, Српска нема ниједан разлог да подржи пут ка НАТО, јер бисмо тако изгубили самосталност и суверенитет и могућност да градимо пријатељства са другим земљама.

* Очекујете ли да се појачају притисци да РС и Србија одустану од војне неутралности?

- Притисци сигурно неће престати и биће све јачи, али узалуд је све то. Британци су одобрили шест милиона фунти за борбу против "малигног утицаја" Русије, а и Американци преко неких својих фондова исто то чине. У Сарајеву, Подгорици и Тирани постоје обавештајни центри, које је Запад инсталирао. Они су направили списак од 300 људи из Србије и РС који наводно шире тај руски малигни утицај, и тако су ставили мете на све те људе.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Додик: Бошњаци мисле да Република Српска треба да нестане, а Хрвати...


БОМБАМА ДО ТВОРЕВИНЕ

* A Да ли је циљ оптужби, да Москва дестабилизује регион, слабљење позиције Србије у решавању косовског проблема?

- НАТО се бомбардујући Србију укључио у промену граница у региону, јер Косово је управо НАТО творевина. С друге стране, Русија која нам је велики савезник у одбрани наших националних интереса, војно је све моћнија и то је Западу највећи трн у оку.