Библиотечки фонд Јавне установе "Спомен-подручје Доња Градина" од почетка године обогаћен је са 100 књига захваљујући сарадњи са сродним институцијама и библотекама у Републици Српској и Србији, саопштено је из те установе.


Директор Јавне установе "Спомен-подручје Доња Градина" Тања Тулековић рекла је да је једна од редовних програмских активности установе обогаћивање библиотечког фонда.

- Посебно желимо захвалити Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске, Народној библиотеци „Ђирило и Методије“ Приједор, те Народној библиотеци у Козарској Дубици као и Музеју Козаре у Приједору", нагласила је Тулековићева.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Народна библиотека још под кључем

Она је додала да је сарадња са Савезом јеврејских општина Србије и Јеврејским историјским музејем у Београду настављена и у овој године, те да је тим поводом у Београду уприличен састанак у просторијама Савеза јеврејских општина Србије.

- Том приликом је дошло до размене књига из издавачке делатности Јавне установе „Спомен-подручје Доња Градина“ и издања Јеврејског историјског музеја, те Савеза јеврејских општина Србије. Све књиге из библиотечког фонда су доступне сарадницима и истраживачима у просторијама Установе уз претходну најаву, навела је Тулековићева.

Библиотечки фонд Јавне установе "Спомен-подручје Доња Градина" броји 957 књига, а у прошлој години издавачка делатност установе употпуњена је са четири нова наслова.