ТОНИ Филиповић (19) и Петар Филип (27) из Орашја погинули су, а Ј. Н. (47) и Ј. М. (23) тешко су повређени у стравичној саобраћајној несрећи која се догодила у Орашју, када су са аутомобилом "поло" слетели с пута и ударили у дрво.

Трагедија се догодила око 9.45 на деоници пута између Толисе и Шамца а засад није познато ко је управљао возилом.

У МУП Посавског кантона наводе да су се сви возили у "фолксвагену поло" који је, из неутврђених разлога, у једној блажој кривини прешао у леву коловозну траку. Након тога аутомобил је слетео с пута и директно ударио у дрво, да би се потом преврнуо на кров.

- Након примљене пријаве, на лице места је упућена увиђајна екипа ПУ Орашје. Утврђено је да је у несрећи учествовало једно возило у коме су била четири мушкарца - рекао је портпарол ПУ Орашје Јосип Доминковић.

Након несреће сви путници из "пола" пребачени су у болницу, у којој су Филиповић и Филип преминули недуго по пријему. Њихови сапутници Ј. Н. из Доње Махале и Ј. М. из села Матићи, задобили су тешке повреде и задржани су на даљем лечењу.

- Са свиме је упознат дежурни тужилац који је извршио увиђај и наложио да се уради обдукција тела страдалих. Такође, наложено је да се изврше и сва потребна вештачења како би се утврдиле околности и тачан узрок несреће - рекао је Доминковић.

Прочитајте још - НЕСРЕЋА КОД ШАМЦА: Погинуо мотоциклиста

Први резултати истраге указују да је до несреће дошло због неприлагођене брзине условима и стању на путу. Иначе, пут на коме се несрећа догодила налази се на својеврсном насипу, на коме возачи обично возе знатно преко ограничења.

Фото Радио Орашје

- Трагедији је вероватно допринео влажан и прљав пут. У време несреће падала је киша, док је за ово доба године уобичајено да је пут прљав због разних радова и пољопривредних машина који њиме пролазе. Такође, на тој деоници налази се и једна блажа кривина, тако да је уз брзу вожњу вероватно све то допринело трагедији - рекао је извор близак истрази.

ИСПАЛИ ИЗ АУТОМОБИЛА

МЕСТО на коме се трагедија догодила слабо је насељено, тако да су младићима први у помоћ притекли возачи. Они причају да је призор на месту несреће био стравичан.

- Било је страшно. Од силине удара неки од њих су испали из возила. Крви је било свуда око аутомобила, чији су разбијени делови били разбаци по месту несреће - причају очевици.