Тужилаштво Брчко потврдило је оптужницу против Брчака Ц. Пајића због изнуде у покушају и Н. Пајића јер је оштетио туђу ствар.


Како се наводи у оптужници, 16. августа прошле године око 3.38, након што је претходно унутар угоститељског објекта "Top Secret" у Брчком његов брат Ц.П. ступио у вербалну препирку са Н.К. (Никола Кокановић, син Зорана, посланика у Скупштини Брчко), браћа Пајићи су нагло кренули на Кокановића, због чега је побегао, а за њим се упутио Н. Пајић. Кокановић је отрчао ка полицији, а Н. Пајић се вратио ка паркираном "поршеу", власништву "W-M." д.о.о. Брчко, за који је знао да га користи Никола. У намери да возило оштети, употребио је металне барске столице, великом силом ударао по целом возилу и том приликом га разбио и направио штету од 57.448 КМ.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Аутомобил бенда из Крагујевца полупан у Сарајеву


Ц. Пајић је, наводи се у оптужници, у намери да Николиног оца Зорана присили да му преда новац, а за време док је његов брат лупао порше, позвао старијег Кокановића и рекао му: "Донеси 10.000 евра, син ти је направио велику штету. Ако не донесеш - убићу га", након чега је прекинуо телефонски позив. Тиме је, како се додаје, упутио озбиљну претњу, што је код Зорана Кокановића изазвало изражен осећај страха за синову безбедност.

(nezavisne.com)