Овогодишњим буџетом Бањалучка Градска управа је планирала издвајање укупно 120.000 КМ за подршку такозваним малим пројектима У 57 месних заједница, који се односе на решавање мањих инфраструктурних радова, као и уређење значајних обеката на подручју свих насеља.

Начелник градског Одељења за општу управу Сања Павловић рекла једа се мали пројекти, које делегирају мештани, односно савети месних заједница, односе на решавање мањих инфраструктурних радова, спољашње и унутрашње уређење обеката и дворишта месних заједница, као и уређење значајних објеката и њихове околине на подручју свих насеља.

Путем јавног позива свака месна заједница може да предложи највише два пројекта у појединачној вредности до 2.500 КМ.

Прочитајте још - Бањалука добила "Библиобус" (ФОТО)

Овогодишњи позив, према најави надлежног одељења, требало би да буде расписан у другој половини године.

За пројекте који су одабрани по позиву из прошле године, Градска управа ће према достављеним спецификацијама за сваки пројекат месне заједнице у марту расписати јавну набавку за избор извођача радова. Овај јединствени пројекат Градска управа од 2017. године реализује са саветима свих 57 бањалучких месних заједница.

Према подацима ресорног одељења, у међувремену, у прошлој години реализовани су мали пројекти за 40 месних заједница.

Из овог одељења наводе да је на тај начин, између осталог, реконструисано постојеће спортско игралиште у Улици Јасмира Малчића на Побрђу, саниран кров на Дому културе у Пискавици, те уређене учионице у подручној Основној школи "Свети Сава" у Павловцу.