ПРЕДСЕДНИЦА Републике Српске Жељка Цвијановић у Требињу се састала са замеником градоначелника Мирком Ћурићем, а како је истакла, њен кабинет подржаће у том граду неколико значајних пројеката у областима образовања, спорта и младих. Први пројекат који ће бити реализован је изградња лифта на Факултету за производњу и менаџмент, где наставу похађају два студента у инвалидским колицима, а ту је и формирање Центра за таленте у селу Згоњево код Требиња.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Жељка Цвијановић: Настављам тамо где је стао Додик

- Овај центар за таленте је нешто што се уклапа у оно што намеравам да радим као председник РС, а то је да имамо један такав центар на републичком нивоу. Самим тим важно је да такве центре имамо у различитим деловима РС - исткла је Цвијановићева.

Председница Републике рекла је и да ће ускоро бити организована Конференција начелника и градоначелника РС, где ће Требиње представити своје добре пројекте који су примењиви и у осталим срединама.

- Имамо неколико активних локалних заједница, које су дизајнирале различите програме подршке и осмислиле пројекте, али имамо и оне које поприлично спавају. Овде у Требињу посебно ми се допадају програми који су усмерени ка селу и стварању услова да људи ту остану.Посебно ми се свиђа подршка родитељима чија деца иду у подручне школе. То је једно од решења за проблем пражњења села - додала је Цвијановићева.

Заменик градоначелника захвалио је на подршци коју та локална управа добија од кабинета председника.

Цвијановићева је посетила и требињски Дневни центар за стара лица, који делује при Центру за социјални рад.

ПОСЕТА ПИВАРИ

У СКЛОПУ боравка у Требињу, Цвијановићева је посетила једну приватну туристичку агенцију, као и крафт пивару, чије је власник држављанин САД Ендру Монфорд (на слици). Она је рекла да јој је драго што се један Американац, након посете Требињу, одлучио да се у овај град пресели и ту започне свој бизнис. Монфорд је рекао да се одлучио да на подручју које се традиционално сматра винским, направи и његово типично пиво.