АНА Глогиња (26) из Дрвара тешко је рањена у пуцњави у кафе-бару "Шкорпион" у том граду, а због сумње да је пуцао ухапшен је полицијски службеник МУП Ливањског кантона С. С. из Дрвара.

Злочин се догодио у суботу око 11.30. Незванично сазнајемо да је рањена девојка радила као конобарица у "Шкорпиону", а тачан мотив и околности пуцњаве се још истражују.

Прочитајте још: Двоје лакше рањених у нишком клубу „Кубо”

- Девојка је погођена хицем из пиштоља у предео кичме. Прва помоћ указана јој је у Дому здравља у Дрвару. Потом је превезена у Кантоналну болницу у Ливну, али је због тежине повреда пребачена у сплитску болницу "Фируле" на даље лечење. Смештена је на одељењу за интензивну негу и њено стање је доста тешко - наводи извор близак Кантоналном тужилаштву у Ливну.

Портпарол МУП Ливањског кантона Ивица Врдољак каже да је након дојаве о пуцњави извршен увиђај, и да је осумњичени ухапшен.

- Осумњичени, који је пуцао у несрећну девојку, запослен је у Полицијској станици Дрвар и над њим је у току криминалистичка обрада, након које ће бити познато више детаља - рекао је Врдољак.

Он није могао да каже шта је био мотив пуцњаве, ни како је тачно дошло до рањавања девојке.

- Те околности су предмет детаљне истраге и очекујемо да ћемо више информација имати данас. О свему је обавештена Јединица за професионалне стандарде у склопу које се налази одсек за Унутрашњу контролу МУП Ливањског кантона који ће предузети даље мере и радње у оквиру својих надлежности - рекао је Врдољак, наводећи да ће након испитивања осумњиченог бити одлучено о његовој суспензији.

ГРАЂАНИ У ШОКУ

ЖИТЕЉИ Дрвара шокирани су овим догађајем, посебно због чињенице да је несрећну девојку ранио полицајац, и да се пуцњава догодила усред бела дана.

- Чули смо разне приче о томе како је до тога дошло и боље је да ништа не говоримо док се не утврди права истина. Она је добра девојка, има мало дете и надам се да ће се што пре опоравити - кажу Дрварчани.