КАНТОНАЛНИ суд у Бихаћу донео је пресуду, којом је утврђено да је Сабахудин Велић (33), у неурачунљивом стању убио своју мајку Насиху и раскомадао је секиром, у септембру 2018. године.

Одлуком суда Велић ће уместо у затвор присилно бити смештен у Психијатријској клиници у Сокоцу. Ради се о привременој мери у трајању од шест месеци, а на предлог Кантоналног тужилаштва у Бихаћу покренут је и поступак за његово трајно збрињавање у тој установи. Одбрана се томе није противила, јер је тим вештака утврдио да пати од душевне болести психотичног карактера шизофреног спектра, уз искривљену перцепцију реалности, мишљења и схватања. Поред убиства, он је оптужен и за повреду мира покојника, и за мучење и убијање животиња.

Прочитајте још - Брату признао да је убио мајку, он га пријавио, ухапшен у Сарајеву

Брутални злочин откривен је 14. септембра 2017, након што се Велић предао полицији и испричао да је у дворишту куће убио мајку. Њено тело је премештао на неколико локација, да би га потом раскомадао и разбацао по околним ливадама. Део је закопао у близини куће, а помињало се и да је део појео. Признао је да је убио и свог пса, називајући га "црним шејтаном".

Током саслушања је рекао да је све урадио под утицајем црне магије, и да је мајку "принео као жртву". Причао је да је то морао да уради, јер су му стизали налози. Наводно је имао три сна у којима је сањао да мора принети жртву, што је испричао и својој мајци. У једном је видео своје иницијале, који су светлели у мраку, у другом је слушао говор девојке златне косе, коју у сну, како каже, није могао видети, нити је разумети.

УТОПИЛА МУ СЕ ДЕВОЈКА

САБАХУДИН Велић живео је сам с мајком, док му се два брата налазе у иностранству, у Словенији и Немачкој. И он је одређено време радио у Словенији, али се 2009. вратио не желећи да мајку остави саму. Девојку није имао више од 13 година, од када му се тадашња утопила.