БОЈАН Миловановић (29) из Козарске Дубице, који је убијен у тучи код парка "Купусиште" у Бањалуци, страдао је од убода шрафцигером у слепоочницу, који је пробио лобању и 10 центиметара ушао у мозак.

То је рекао специјалиста судске медицине др Жељко Каран на наставку суђења Горану Билчару, оптуженом за убиство Миловановића. За учествовање у крвавој тучи оптужени су и Билчарев пријатељ Марко Михаиловић, те Ђорђе Боровчанин и Ђорђе Ђенадија, који су били у друштву убијеног.

- На телу су биле две убодне ране. Једна на врату, која је плитка и површна и није повредила крвне судове. Друга рана је била на левој слепоочници. Нанесена је шиљастим предметом који је пробио кожу, кост и мождано ткиво, кроз које је направио канал дугачак 10 центиметара, што је изазвало смрт - рекао је Каран.

Он је појаснио да је око ране остао подлив, односно обод, који указује да је шрафцигер до дршке ушао у главу, али и подлив који указује да је у главу ударила и рука која је држала шрафцигер. На основу тога сматра да је интензитет ударца био јак, али се није могао изјаснити о положају из којег је нанет.

Прочитајте још - ДУБИЦА ЗАВИЈЕНА У ЦРНО: Сахрањен свирепо убијени Бојан Миловановић, који је у гроб отишао јер је певушио у пекари; Билчару одређен притвор

Зоран Обрадовић вештачио је биолошке трагове и потврдио да су на шрафцигеру, који је пронађен у Билчаревом БМВ-у, била два ДНК трага. На дршци је био комплетан ДНК Билчара, док је на шиљку нашао два трага, а доминантан је био ДНК убијеног Миловановића.

Горан Билчар Фото О. Матавуљ

Психијатар Сања Вукадиновић Стојановић утврдила је да је Билчар у време туче био урачунљив и способан да схвати значај и последице дела, и искључила је психичке промене услед епилепсије.

- Он је свестан, а током интервјуа је исказивао несигурност, анксиозност и депримирајуће расположење. Има потребу да се показује у добром светлу. Видљив је нижи праг толеранције на фрустрације, а реакција током дела је била више импулсивна него афективна - рекла је Сања Вукадиновић Стојановић, додавши да је оптужени осетљив и да је на крају разговора заплакао.

Појаснила је и да он после злочина није прилазио да би евентуално помогао Миловановићу, већ напротив, тражио je дизалицу. После сукоба је пријатеље развезао кући и мирно легао да спава.

Место убиства

МАЈКИЋЕВО СВЕДОЧЕЊЕ

СВЕДОК Сергеј Мајкић, који је учествовао у сукобу, у судници је испричао да је Миловановић након убода, као робот, пао на главу и умро.

- За нама је ишао БМВ, а возач је блинковао и свирао. Миловановић је рекао да станемо и из БМВ-а су изашли Билчар и Михаиловић и почели да псују и прете. Билчар је отворио гепек БМВ-а, гађао нас дизалицом и промашио. Потом је узео шрафцигер, залетео се и убо Миловановића у главу. Пришао сам да му помогнем, а њих двојица су гањали моје другове. Када су се вратили претили су да ће и мене убити - рекао је Мајкић.