ПРЕМИЈЕР Републике Српске Радован Вишковић посетио је Требиње, где је одржао низ састанака. Своју радну посету југу Српске почео је састанком у градској управи, где је истакао да Влада Српске има обезбеђена средства за све инвестиције које је започела у Требињу, међу којима је издвојио пројекат система за наводњавање, где је већ завршена прва фаза радова.

- Већ смо покренули разговоре са Светском банком о другој фази, која је вредна неколико милиона марака. Тиме бисмо довели и воду за наводњавање на Зубачки плато, како би и тамошњи мештани имали веће приходе од свог рада - рекао је Вишковић.

Председник Владе посебно је апострофирао нужност изградње нове деонице пута Тјентиште-Фоча, за коју је значајна средства донирала Влада Србије, као и реконструкцију магистралног пута Љубиње-Требиње, што је од значаја за целу Херцеговину.

Прочитајте још - ПОСЛЕ 13 САТИ ЗАСЕДАЊА: Република Српска добила владу

Заменик градоначелника Требиња Мирко Ћурић захвалио је премијеру Вишковићу за подршку коју Влада Српске пружа Требињу.

Премијер РС је у Хидроелектранама на Требишњици разговарао са руководством тог предузећа и "Електропривреде РС". Вишковић је рекао да ће изградњом ХЕ "Дабар" енергетски сектор Српске постати значајан фактор на Балкану, јер ће имати довољно електричне енергије за извоз, и да очекује да до половине ове године буде познат извођач радова на "Дабру", с обзиром на то да је у току међународни јавни позив за финансирање и изградњу те хидроелектране.

- Договорили смо се са новом управом ЕП РС да убрзамо процедуре уз поштовање законских оквира. Изградњом тог објекта у значајној мери ћемо контролисати воде и регулисати евентуалне поплаве - нагласио је Вишковић.