БАЊАЛУКА - Бањалучка пивара и омиљени пивски бренд 'Нектар' пиво настављају дугогодишњу сарадњу са Бицикилистичком трком "Београд – Бањалука", а најбољи спринтер 13. издања ове спортске манифестације носиће црвену мајицу у духу боја најпознатијег бренда Бањалучке пиваре.


У знак захвалности за досадашњу сарадњу, директор трке Владимир Куваља уручио је жуту мајицу директору компаније, Николасу Пенију. Потврда квалитета ове спортске манифестација огледа се и у томе што је овогодишње издање квалификационо за Олимпијске игре у Токију 2020. године.

- Као изузетна потврда квалитета трке Београд – Бањалука је чињеница да ове године долази 25 екипа са возачима из 30 земаља света. Биће ово најквалитетнија трка до сада, са жестоком конкуренцијом светских тимова, али и такмичење у којем ће наши бициклисти покушати да остваре добар резултат и умешају се у борбу за висок пласман. Поносни смо на историју коју стварају Бањалучка пивара и организатори трке, те тако представљају амбасадоре локалне заједнице и уписују Бањалуку на мапу свјетских спортских манифестација, истакао је директор трке, Владимир Куваља.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: БИЦИКЛИСТИЧКА ТРКА „БЕОГРАД-БАЊАЛУКА“: Гашпер Катрашник брани титулу

13. трка Београд - Бањалука возиће се од 18. до 21. априла, а од ове године налази се у првој категорији Светске бициклистичке федерације и уместо досадашње две, имаће чак четири етапе. Бањалучка пивара и њен најпознатији бренд "Нектар" пиво биће партнери градова кроз које трка пролази - Шабац, Бијељину, Зворник, Угљевик, Лопаре, Добој, Шамац, Модричу, Дервенту, Србац и Лакташе.

- И ове године, Бањалучка пивара у оквиру активности којима подржава развој спорта и промоцију здравог начина живота, одлучила је да буде један од покровитеља манифестације која окупља спортисте из целог света. Радује нас чињеница да је у последње време све већи број догађаја који промовишу здраве животне навике и сигурни смо да ће Бициклистичкој трци Београд – Бањалука и овај пут бити додељене највише оцене од стране свих учесника и професионалних спортиста, изјавила је ПР менаџер Бањалучке пиваре, Милка Станивуковић.


Као друштвено одговорна компанија која подржава већину спортских догађаја у граду Бањалука, Републици Српској и Србији, Бањалучка пивара по трећи пут је спонзор и трке "Кроз Србију", којима се производи промовишу у региону.

Поред трке Београд – Бањалука која је манифестација од посебног значаја за Републику Српску, у марту нас очекује и ГрандПрикс Бањалука МТБ трка која ове године траје пет дана. За трку која се налази у календару Светске бициклистицке федерације, већ је пријављено 30 такмичара из 15 земаља света. Четири етапе возиће се на бањалучкој тврђави Кастел, а једна на Бањ брду.


Уз трку Боград – Бањалука је и Компанија Новости као један од спомнзора међу принтаним медијима.


С.М.