УГЉЕНИСАНО тело пронађено у изгорелој кући у ноћи између петка и суботе у насељу Кремна, код Прњавора, верује се, тачније дилеме нема, припада њеном власнику 81-годишњем Милану Станићу, а у грозну смрт старца је отерала - запаљена свећа?!

У реалну претпоставку о идентитету жртве веровало се од самог почетка драме у Кремни, кад се осамљена и трошна кућа при шумарку претворила у ватрену буктињу, и када су прњаворски ватрогасци завршили посао. Тачније, када су пронашли угљенисано тело, а истражитељи окончали увиђај.

Прочитајте још: Након пожара ватрогасци пронашли угљенисано тело

- Окружни тужилац није наложио обдукцију, јер је тело у потпуности угљенисано. Сигурна идентификација није могућа, али све упућује да је реч о власнику куће - каже извор "Новости" упућен у ту трагедију.

Увиђајем нису откривени ни елементи кривичног дела, односно да је кућу без електричне енергије потпалио неко "са стране".

- Налаз инспектора противпожарне заштите говори да је ватра избила изнутра, из саме куће - каже наш извор.

Комшије сведоче да је полупокретни старац живео сам у кући коју је углавном осветљавао уз помоћ свеће. Претпоставља се да га је преварио сан, а да се свећа, која је горела, потом претворила у - шибицу!

Његови угљенисани остаци пронађени су уз место где је, претпоставља се, био кревет. Верује се да је тешко старац устао и покушао да потражи излаз, али су му огромни дим и ватра угасили живот, упркос релативно брзој интервенцији комшија и ватрогасаца.


БРИГА И САХРАНА

ОТКАКО му је пре неку годину умрла супруга са којом није имао деце, Милан Станић је живео сам у трошној кући, без струје и воде.

О њему су бринули Центар за социјални рад, Црвени крст и комшије. Кажу да су се са њим сви лепо слагали и да ће организовати достојанствен укоп његових посмртних остатака.