КОАЛИЦИЈА СНСД-ДНС-СП даје пуну подршку кандидату за српског члана Председништва БиХ Милораду Додику и кандидату за председника РС Жељки Цвијановић. Очекује се велика и убедљива победа, како Додика и Цвијановићеве на октобарским изборима, тако и владајуће коалиције, поручено је после састанка у Бањалуци.

Милорад Додик, кандидат СНСД за члана Председништва БиХ из Републике Српске, изјавио је да Српска мора изабрати коалицију СНСД-ДНС-СП да би остала стабилна, мирна и кренула даље.

- Коалиција СНСД-ДНС-СП је најдуговечнија на Балкану. Ове три политичке партије су готово 20 година заједно на власти на различитим нивоима, и сасвим је природно да наставимо да сарађујемо окупљени око идеје заједничког наступа и подршке нашим кандидатима - рекао је Додик.

Он је истакао да су на састанку у Бањалуци договорени оперативни послови.

- Република Српска последњих година је стабилизована и био би грех да ово буде прекинуто - нагласио је Додик.

Милорад Додик после састанка

Додик је навео да је коалиција опредељена да гради мирну и стабилну Српску, посвећену развоју, за шта постоје све претпоставке, и поручио да ће на изборима бити показана подршка народа.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ДОДИКОВ ЧОВЕК НА АМЕРИЧКОЈ ЦРНОЈ ЛИСТИ: Последњи потез очајника да помогне марионетским послушницима


Цвијановићева сматра да је добра сарадња коалиционих партнера Бањалуку учинила стабилнијом.

- Бањалука се константно развија и иде напред, за шта је важна и добра сарадња са институцијама Српске. Знамо шта су наши циљеви, а то је победа наше коалиције у Бањалуци и РС, након чега ћемо брзо формирати власт - каже Цвијановићева. - Очекујемо да ће изборни губитници правити протесте, али то је матрица по којој су се понашали и након прошлих избора.

Заменик председника ДНС Недељко Чубриловић нагласио је да ће ова политичка партија поштовати споразум потписан са СНСД и СП, који се односи на изборну подршку кандидатима за појединачне функције.

- У Бањалуци ћемо испоштовати споразум. ДНС даје пуну подршку Додику и Жељки Цвијановић, као кандидату за председника Српске. У наше чланство нема разлога да сумњамо. Сигурно је да ће испоштовати оно што је руководство странке потписало - рекао је Чубриловић.

Председник Градског одбора СНСД Игор Радојичић рекао је да коалициони партнери у Бањалуци СНСД-ДНС-СП у потпуности подржавају Додика и Цвијановићеву, као кандидате за члана Председништва БиХ из РС и председника Српске.

Он је истакао да ова коалиција у Бањалуци има веома добру сарадњу.Председник градског одбора СП Горан Селак оценио је да је власт коју чине СНСД, ДНС и СП успешна.

- Дајемо подршку нашим заједничким кандидатима, јер Додик једини може успешно да брани интересе Српске у Сарајеву. Цвијановићева је најбољи избор за председника РС, јер је веома успешно водила Владу Српске - рекао је Селак.


ОБЕЗБЕЂЕЊЕ за ЛАВРОВА

ПРЕДСЕДНИК Српске Милорад Додик изјавио је да ће приликом посете министра иностраних послова Русије Сергеја Лаврова Бањалуци бити на снази први степен обезбеђења.

- Тако је када долазе значајне личности, иако је Бањалука сигуран град. Неке од улица биће затворене и биће предузете све неопходне мере, али то је пракса свуда у свету - рекао је Додик.

Министар спољних послова РФ Сергеј Лавров боравиће у Бањалуци 17. септембра.