ДВАНАЕСТОГОДИШЊИ дечак И. П. из Добоја тешко је повређен након што га је понедељак увече брутално претукао власник кинеске продавнице Лин Линсонг у близини ОШ "Вук Стефановић Караџић" у Добоју.

Прочитајте још: ПРАВИО ХАОС ПО ГРАДУ: Висио из таксија, па се потукао са полицајцима

Напад се догодио у понедељак у 18.30 у Улици краља Александра. Кинез је дечака треснуо о под, а потом га подигао и главом му ударао о металну ограду. У нападу је учествовала и Линсонгова супруга Чен Ксумеи, која је другог дечака ударила метлом.

Отац претученог детета Драган Продић прича да се његов син из школе враћао кући, у друштву с три другара, када је из кинеске продавнице истрчао Линсонг и обрушио се на његовог сина.

- Ухватио је дете за рамена и два пута га отресао о асфалт. Затим га је подигао и његовом главом ударао о металну капију. Чак три пута му је главом ударио у капију. Дете је задобило вишеструке повреде. Од тог крволочног и дивљачког напада син ми је избезумљен, престрављен и после тога је два сата непрестано јецао - прича Продић.

Прочитајте још: БРАТ БРУТАЛНО ПРЕТУЧЕНОГ МЛАДИЋА: Стефана призивамо из коме чак 17 дана

Наводни мотив напада било је то што готово сви школарци, када пролазе крај продавнице, добацују Кинезима и поспрдно их запиткују да ли им је роба оригинал и слично. Продић каже да је наводно то и сада био случај, али је све кулминирало над његовим дететом.

- Деца их ваљда задиркују, али је то све вербално и ништа не може да оправда такав силеџијски напад. Тај Кинез је из чиста мира истрчао из радње и кренуо према мом сину, који није бежао, јер ништа није скривио - каже Продић.

Наводи да његов син није знао шта га је снашло.

- Другари су покушали да га бране, али је ту истрчала и Кинескиња која је ударила једног од његових другова. Мој син има хематом на глави, огреботине по врату, контузију лакта и цела рука му је у лонгети. Остављен је у болници на посматрању јер му се вид дуплира. Лекари сумњају на неуролошки проблем и плаше се унутрашњих повреда главе - каже Продић.

Он каже да су "из руку силеџије" његовог сина отеле жене које су седеле у оближњем кафићу. Очевици су и пријавили случај и Протић каже да је патрола стигла за три минута.

- Полиција је брзо реаговала. Прва реакција им је била врхунска и максимално професионална. Као сваки родитељ, на прву лопту сам бурно реаговао, али сам послушао савете полицајаца и искористићу све правне могућности да се тај човек што строже санкционише! Таквим силеџијама није место крај школе - истиче Продић.

Он каже да је цели догађај снимљен надзорним камерама с кинеске продавнице. Полиција је снимке узела и на њима се види цели напад на његовог сина.

ЛИН САСЛУШАН

У ПУ Добој наводе да су реаговали на основу анонимне пријаве и утврдили да је мушкарац тукао дете. Међутим, Ли Линсонг није ухапшен, али је саслушан у полицији заједно с неколико сведока.

- Идентификовани су сви учесници догађаја у коме је малолетник задобио телесне повреде. Након утврђивања степена повреда тужилац ће се изјаснити о квалификацији кривичног дела, а против осумњичених ће бити достављен извештај - рекла је портпарол ПУ Добој Драгана Керкез.