НОВА фабрика воде у Чајничу, "Рајска вода", која је са пробном производњом отпочела још 2012. године, у власништву компаније "Инстел" из Бијељине, ускоро би могла да промени власника.

Прочитајте још: Пуштена у рад ХЕ "Богатићи"

- Репроматеријал, специјалне епрувете за нашу фабрику набављамо у Добоју и Бусовачи. Капацитет фабрике је 5.000 боца на сат. Вода са градског извора, на 820 метара надморске висине, капацитета 250 литара у секунди, са којег се снабдева и већи део града, посебним цевима, у дужини од једног километра стиже у нашу фабрику. Легенда каже да је Чајниче име добило по арапској речи "чај-нич" што у преводу значи "добра вода", а ми смо јој, са разлогом дали име "рајска вода" - каже за "Новости" Владимир Гутић, власник "Инстела".

"Инстел" се није баш најбоље снашао на иностраном тржишту, а ових дана су им се јавили Мађари са намером да преузму дистрибуцију "рајске воде".

- Некако у исто време су ми се јавиле две компаније из Аустралије и Аустрије и очекујем их до краја септембра. Интересовање је показао и "Свислајон" из Требиња, тако да је реално очекивати да "Рајска вода" до краја ове године промени власника - каже Владимир Гутић.

САВРЕМЕНА ОПРЕМА

ОПРЕМА за фабрику воде у Чајничу је набављена у "Технометалу" из Александровца и у Италији. Чајничу, на тероторији живи мање од 5.000 становника, у интересу је да Фабрика воде проради пуним капацитетом, јер ће донети радна места у тој сиромашној општини на крајњем истоку Српске, а на тромеђи Србије, Црне Горе и БиХ.