ПРЊАВОР је у знаку разбукталог рата између владајућег Савеза независних социјалдемократа и опозиционе Српске демократске странке у вези са атрактивним простором у центру града који је још 1996. из општинских прешао у руке тада владајућег СДС! На последњем бурном скупштинском заседању предлог СНСД је добио 11 у односу на неопходних 15 подигнутих руку да се решење о додели просторија СДС прогласи ништавним.

У сада владајућем СНСД сматрају да су без марке надокнаде и на крајње дрзак и нерегуларна начин те 1996. есдеесовци себи приграбили атрактивне просторије. У СДС узвраћају да је све регуларно и да је реч о јефтином предизборном трику.

- Јасан је покушај СНСД да решење СО из 1996. године огласи ништавним, а СДС прогласи лоповима и стави их на стуб срама - рекао је Славиша Јењић, шеф клуба одборника СДС у СО Прњавор. - Комплетна процедура о преносу права располагања над зградом у којој су просторије наше странке спроведен је 2008. и 2010. године.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Од Додиковог СНСД до социјалиста!


Одборници СДС тврде да актуелна власт жели да скрене пажњу са проблема КП "Парк" и одвозу смећа, незавршеног пројекта "Повелич" и довода питке воде у преостали део града.


БЕЗ МАРКЕ

ОСТАЈУЋИ при ставу да је СДС без иједне марке придобио зграду вредну више сотина хиљада марака, решењем без правног лека, односно могућношћу жалбе, Дарко Томаш, председник СНСД и начелник општине, рекао је да ће се о тврдњама СДС и даљим намерама огласити на посебној конференцији за новинаре.