У ПИСКАВИЦИ код Бањалуке полиција је пронашла запаљени караван "шкода октавија" и у њему аутоматску пушку, који су коришћени у мафијашкој ликвидацији Дамира Остојића Шијана (42) и тешком рањавању његове супруге Сандре Јошић (40) из Бањалуке.

Возило је откривено у ували у селу Пискавица, које је 12 километара удаљено од Бањалуке. Убице су га, како се сумња, полиле бензином и запалиле. Потом су га гурнуле у увалу, вероватно да би што боље прикриле траг.

Прочитајте још: УБИСТВО У БАЊАЛУЦИ: Изрешетани у аутомобилу са 15 хитаца

- Возило је потпуно уништено, од њега је остала само изгорела шкољка. Било је непрепознатљиво и тек додатним анализама је утврђено да је реч о "октавији". У њој је затечена изгорела аутоматска пушка и вероватно се ради о оружју којим је пуцано на Шијана и његову супругу - каже извор близак истрази.

Он појашњава да је изгорела пушка пребачена у Криминалистичко-технички центар МУП РС на балистичко вештачење, док је возило депоновано и такође ће бити предмет детаљне форензичке обраде. Истражиоци утврђују порекло возила и засада није познато на који начин је набављено и да ли се ради о украденом возилу.

Прочитајте још: ПОСЛЕ ЛИКВИДАЦИЈЕ У БАЊАЛУЦИ: Убиство joш енигма!

Дамир Остојић Шијан убијен је 5. септембра око 23.30 поред своје куће у бањалучком насељу Кочићев вијенац. Он се са супругом враћао из града у теренцу "ренџ ровер", и када је успорио да из Козарске улице скрене према својој кући у Улици Душка Трифуновића, убица је у њих сасуо рафал из аутоматске пушке. Пуцао је у ветробранско и бочно стакло испаливши најмање 15 метака, колико је чаура пронађено на месту убиства. Сумња се да је кроз оближњи шумарак побегао према магистралном путу, те да је имао помагаче који су га одвезли с те локације и помогли му у уништавању трагова.

ПРОФЕСИОНАЛНО

У ОКВИРУ истраге полиција је испитала више од 100 особа, али нико још није осумњичен за овај злочин, нити је познато шта је мотив убиства. У полицији наводе да се радило о професионалном убиству, које је дуже време припремано и у коме су учествовале најмање две особе.