ПРЕДИЗБОРНА кампања у Добоју почела је првим лепљењем плаката Социјалистичке партије РС, које су током ноћи пред конвенције осталих странака "окупирале" Добој.

Прочитајте још: ПРЕД ЈЕСЕЊЕ ИЗБОРЕ У РС: Грађани неће да праштају издају

Овај политички субјекат, од сва 63 која у Добоју претендују на гласове 61.000 бирача, ушао је најснажније у предизборну кампању, одржавши своју централну трибину за РС управо у том граду.

На полуотвореном стадиону спортских игара окупило се више од 2.500 чланова и симпатизера, пристиглих у град на три реке у 45 аутобуса из разних делова РС.

Из Србије је као подршка стигла делегација СП на челу са потпредседником Извршног одбора Слободаном Милошевићем, који је нагласио да је Србија гарант Дејтонског споразума и тиме њен оснивач и да ће све учинити да помогне социјалистима у РС да је очувају.

Председник СП РС Петар Ђокић обећао је да партија на чијем је челу неће водити свађалачку кампању и да ће се представити са програмом и циљевима које могу остварити.

Прочитајте још: У трци Додик, Павић и Ђокић!

Друге странке су имали скромнији први наступ пред опште изборе у БиХ, углавном лепљењем првих предизборних плаката својих кандидата и најављујући "сигурне победе".