БАЊАЛУКА – Пред више десетина хиљада чланова СНСД је на бањалучкој тврђави Кастел одржала конвенцију „Под заставом Српске“. Председник СНСД Милорад Додик поручио је обраћајући се присутнима да верује да је ова странка већ добила изборе.

- Први пут сам уверен да је ова изборна кампања већ завршена, а да ми само требамо да се нађемо са нашим људима широм Републике Српске и још једном потврдимо наше увјерење да смо на правом мјесту, рекао је Додик.

Додик, који је кандидат СНСД за српског члана Предсједништва БиХ, поручио је да је поносан на све што је власт учинила у протеклом периоду.

Он је подсетио на бројне пројекте у општинама и градовима Српске, међу којима су изградња школа, водовода, прелаза Чемерно, ауто-пута, болница у Невесињу и Источном Сарајеву, Бијељини.

Прочитајте још - Милорад Додик открива драматичан план за 6. октобар

- Увек смо били са нашим људима и никада нисмо одустали од жеље да буде боље у Републици Српској и то народ препознаје. Ово је наша осма узастопна побједа и зато сам поносан на све своје сараднике, кандидате, а посебно на наше гласаче, поручио је Додик.

Он је на навео да се на вечерашњој конвенцији нису окупили само активисти СНСД, већ читав тим људи који се у прошлости борио за Републику Српску и за добро њених грађана, онај исти тим који ће се борити за њен успјех у будућности.

Додик је поручио да ће кандидат СНСД Жељка Цвијановић бити нови председник Републике Српске, а он нови члан Председништва БиХ док ће остали кандидати наставити са својим одговорностима у борби за Републику Српску и њено достојанство.

Кандидат за председниика Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је убијеђена у победу СНСД, јер од снаге њихове побжеде зависи снага Републике Српске.

- Знамо да хоћемо стабилне и јаке институције, да се брзо заврши овај предизборни дио и да брзо формирамо власт, јер има много тога што треба урадити за наше грађане. Настављамо даље онако како смо обећали, брза имплементација изборних резултата, након тога долазе све оне мјере како је и договорено са нашим социјалним партнерима, поручила је Цвијановићева.

Она је истакла да верује у велику победу СНСД на предстојећим изборима, јер су радили, нису блокирали и омогућили су да у Српској тече и да се унапређује живот.

- Остали смо отворени за разговор са свим нашим грађанима, показали смо способност да се окупљамо, да радимо заједно и да разумијемо да Републику Српску могу штитити само јаке институције", нагласила је Цвијановићева.

Носилац кандидатске листе за парламент БиХ у Изборној јединици један Небојша Радмановић рекао је да кампања, како и доликује почиње у Бањалуци, пред више десетина хиљада окупљених и да ће ту лидери СНСД рећи шта мисле у наредних четири године радити на овом простору.

- Грађани то већ и знају. Сигуран сам да ће листа за Парламентарну скупштину БиХ освојити максиманал број гласова, јер су на њој људи који знају шта треба радити у Сарајеву, како ради парламент БиХ и како се доље брани Република Српска, закључио је Радмановић.

Према његовим ријечима, са програмом који има СНСД, са лидерима СНСД, који ће сигурно бити изабрани на двије појединачне функције, победиће и ова листа и онда ће сви знати зашто гласају за СНСД.

Носилац листе СНСД за изборне листе за Народну скупштину у Изборној јединици три Никола Шпирић рекао је да СНСД из Бањалуке "под заставом Српске" креће у своју највећу и најснажнију победу од Дејтона до данас.

-Републици Српској треба политичка стабилност у Народној скупштини и у Представничком дому Парламетарне скупштине БиХ. Ту стабилност треба да дају грађани, народ на изборима. Убијеђен сам да ће ту стабилност дати СНСД с разлогом и да ћемо наредне четири године бити посвећени развоју Републике Српске, поручио је Шпирић.

Носилац листе за парламент Федерације БиХ Никица Грубор рекао је да својим ангажманом жели да помогне Србима у ФБиХ, да постану равноправни са остала два конститутивна народа.

РИСТОВСКИ : СРПСКИ НАРОД ЈЕ УЗ ДОДИКА

Конвенцији СНСД присуствује и глумац Лазар Ристовски који је рекао да СНСД сигурно побјеђује.

-Додик је увек био и биће уз свој народ. Знам да га волите, али га се и бојите. Али Србија воли владаре којих се боји. Српска припада српском народу, а српски народ је уз Додика. Српска се мора чувати као очи у глави. Српска не смије постати ново Косово. Чувајте РС, поручио је Ристовски. Окупљенима се обратио и прослављени српски кошаркаш Милан Гуровић.