НЕСВАКИДАШЊА трагедија догодила се на базенима "Олимп" у Дервенти, где се удавио осамнаестогодишњи Драгомир Кокоруши из Петровца (ФБиХ). Портпарол Полицијске управе Добој Драгана Керкез је рекла да је обдукцијом утврђено да је дошло до утапања.

- Полицијски службеници Полицијске станице Дервента у понедељак су идентификовали лице Д. К. (18) са подручја општине Петровац, које је истог дана око 17 часова, на базенима "Олимп" пало у воду, након чега је у Дому здравља Дервента констатована смрт - саопштено је у уторак из добојске Полицијске управе.

Тело преминулог превезено је у просектуру добојске болнице, где је на основу наредбе дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Добој урађена обдукција и која је показала да се младић удавио.

Драгана Керкез, рекла је, за "Новости", да је, према казивању очевидаца, младић седео на ивици базена и да је изненада упао у воду.

Прочитајте још - Утопио се младић: Држао сам га за руку, али нестаде у проклетом Дунаву

То нам је потврдио и Андрија Бјелошевић, власник базена "Олимп". Он каже да је младић у шортсу седео на ивици базена са ногама у води и да ни купачима око њега у први мах није било ништа сумњиво кад се нашао у базену. Супротно неким кулоарским тврдњама, власник базена тврди да је младић под водом био тек нешто више од десетак секунди.

- Све се одиграло муњевито. Младић је убрзо извучен на суво, а пристигла су и кола Хитне помоћи - рекао нам је Бјелошевић, који каже да сем њега базени имају још једног лиценцираног спасиоца.


Лекари нису могли да помогну Драгомиру Фото Н. Ђурић

Ток драме у трагедију на "Олимпу", нажалост, није могао да преокрене ни случајност да се међу купачима нашао и један лекар, који је безуспешно покушавао да реанимира младића. Осамнаестогодишњаку није било спаса, а обдукција треба да утврди да ли га је смрт покосила изнад воде, како се претпоставља од срчаног удара, или се пак утопио.

Задуго се у Дервенти није знало ко је жртва на базену. Наиме, код злосрећног младића пронађени су само улазница за базен и закључан телефон, па је полиција успела да га идентификује тек у касним вечерњим сатима.

ТРАГИЧНА СУДБИНА

КАКО "Новости" незванично сазнају породица настрадалог младића својевремено је избегла из Петровца у Дервенту. Несрећни Драгомир је дете разведених родитеља. Има сестру. У град на Укрини вратио се у потрази за послом. Успео је да се недавно запосли у једном од овдашњих кафића, а игром трагичне судбине прерана смрт га је покосила у тренуцима предаха на базену.