ВЕЛИКИ скандал потреса један бањалучки вртић након што је организација "Борба против педофилије" на свом фејсбук-налогу објавила преписку васпитача Н. П. (26) који од тринаестогодишње девојчице тражи да му пошаље слике нечега "што се крије испод гаћица".

Поруке су изазвале оштре реакције и масовно згражавање јавности која тражи хитну реакцију истражних органа и најстроже кажњавање васпитача. На друштвеним мрежама то је била топ тема свих разговора и коментара у којима је овај васпитач називан монструмом, док су његове фотографије "шероване" по интернету.

У преписци Н. П. шаље поруке на фејсбук-налог девојчице, а иза кога се заправо крију администратори организације "Борба против педофилије". Мислећи да прича с дететом, васпитач се распитује одакле је она и које је годиште. Када му је одговорено да је 2005. годиште, он је глумио изненађење, наводећи да је мислио да је 2000. И поред тога комуникацију је наставио распитујући се да ли има момка. Види се и да је девојчицу у неколико наврата позивао преко фејсбук-месинџера, а затим тражио да му уживо пошаље своју фотографију, да би он девојчици послао своје слике.

Прочитајте још - Шапчанин педофил и раније блудничио!

"Тринаестогодишњакиња" му је натукнула да живи с баком, те да јој родитељи раде на броду. Васпитач се интересовао и да ли јој смета што је он старији од ње, али му је одговорила да не смета. Говорио јој је да је "сад он чува", те да ће је учити о мушко-женским односима и слично. Тражио је и да све остане у тајности, разговарао о голим тетама на ТВ касно ноћу, да би потом затражио да му пошаље слику. Упитан шта би да види, васпитач одговара:

- Па знаш шта.

- А голу је л'?

- Је л' дозвољено?

- Знаш да није.

- Желим да видим нешто што се крије испод твојих гаћица.

- Испод гаћица? А како то да сликам?

У наставку васпитач наставља да убеђује девојчицу да му пошаље слику, коју нестрпљиво очекује, што се види и из чињенице да је бар три пута питао кад ће та слика.

Део преписке васпитача са "девојчицом"

Портпарол ПУ Бањалука Марија Маркановић потврдила је да је полиција о овоме обавештена, да ће проверити све наводе који су се појавили на друштвеним мрежама.

- Полицијски службеници провериће све чињенице и предузети потребне мере и радње у складу са законом - рекла је Маркановићева.

"НИЈЕ БИО САМ С ДЕЦОМ"

ВРТИЋ у коме је васпитач запослен огласио се саопштењем у коме се наводи да је ту радио годину дана, те да никада није било примедби на њега.

- Политика наше фирме је таква да никад једна особа не буде сама у групи са децом, баш због поменутих ситуација. Ми смо били дужни да обавестимо надлежне органе и пријавимо случај. Утврдили смо да у вртићу није било криминалних радњи. Родитељи васпитаника могу да буду мирни. Обавиће се истрага и биће утврђено шта је од свега истина. До тада вас молимо да изузмете свој суд без основа - саопштио је вртић.