ВИШЕ од 100 џипова протутњало је каменитим полигоном Звијерина код Билеће, на шестој Билећкој џипијади, која је завршена победом Адила Шурковића из Сарајева.

Шурковић је показао највише умећа током “хард” трке, вожњом ван путева, бави се петнаестак година. Сарајлија није крио задовољство поготово, јер се како је рекао ради о једној од најзахтевнијих стаза.

Данко Крнојелац из Фоче био је најбољи у “софт 1” категорији, а и он има само речи хвале за организацију трке.

- Ми смо лиценцирани такмичари и наступамо широм Босне и Херцеговине, а домаћини у Билећи заиста су одрадили сјајан посао - нагласио је Крнојелац.

Победник овогодишње “софт 2” вожње је Јасмин Авдић, а у “турист” трци Милан Достинић.

Прочитајте још - Џипови до 15.000 евра

Организатор “џипијаде” је “Тајфун тим БГТ - Билећа” састављен од екипа из Билеће, Гацка и Требиња. Према речима члана овог тима Александра Дангубића, припрема терена изузетно захтевне стазе била је нешто лакша него претходних година, јер је уместо јесењег термина овај пут изабрано лето.

Победник прве “џипијаде” Милан Вуковић из Подгорице и ове године стигао је у Билећу, али није имао среће са возилом које се покварило на почетку такмичења. Вожња џипова по кршевитим и захтевним стазама је веома скуп спорт, али адреналин и заљубљеност довољан су разлог за неодустајање.

ЈАГЊЕ ЗА НАЈБРОЈНИЈИ ТИМ

НА “џипијади” у Билећи додељује се и награда за најбројнију посаду и признање за “дисциплину кров”. Посада “SА OFF ROAD” из Сарајева као најбројнија на такмичењу награђена је печеним јагњетом. У “дисциплини кров” награђени су Маријан Бегић, Харис Гаџо и Адил Шураковић. Титулу најупорнијег возача понео је Ивица Шарић.