Миле Тубић (66) из села Диздарлије код Козарске Дубице убијен је хицима из пушке у близини своје куће, а убица је побегао и за њим се интензивно трага.

Злочин се догодио у суботу ујутро и Тубић је сатима лежао мртав, све док тело није пронашла његова супруга Рада. Мештани причају да је Миле ујутро кренуо према шуми да набере гљива. Супрузи је било сумњиво што се задржао толико дуго па је пошла да га тражи. Тело је пронашла поред путића који води у шуму, на свега 50 метара од куће и позвала је полицију.

Незванично сазнајемо да су на месту злочина пронађене четири пушчане чауре, али оружје којим је убиство извршено није откривено.

- Жртва је погођена највероватније с два хица, од чега га је један погодио у врат, а други у грудни кош. Више детаља биће познато након обдукције, која би могла да одговори да ли је на њега пуцано с леђа или се претходно догодио неки сукоб - рекао је извор близак истрази, наводећи да је испитано више лица, али да нико засада није осумњичен за овај злочин.

Мештани Диздарлија кажу да кобног дана нико ништа сумњиво није видео.

- Један комшија је испричао да је ујутро чуо пуцњеве. Мислио је да пуцају ловци и на то није обраћао пажњу, јер ни слутио није да је Миле убијен - причају мештани.

Нико од њих не може ни да претпостави шта би могао бити мотив напада, јер Тубића описују као доброг и поштеног човека.

- Никада се ни са ким није свађао. Није имао никаквих спорова, нити је коме шта дуговао. Био је душа од човека, поштен и миран домаћин - кажу шокиране комшије.

ИСТРАГА У ТОКУ

Увиђај су извршили окружни јавни тужилац из Приједора и

криминалистичка полиција. Истрага је у току и предузимају се све мере и радње на расветљавању свих околности и откривању идентитета убице - рекла је портпарол ПУ Приједор Весна Пачариз.