ОНО што је до јуче било незамисливо не само на прњаворској него и на политичкој сцени РС, догодило се у овом граду где је одборник Горан Земун напустио редове владајућег СНСД и прешао у СП. А да су, барем, у самом врху (ГО СП) Ђокићеви социјалисти раширених руку дочекали овог сада већ бившег припадника Додикове партије, говори и чињеница да су га експресно именовали у повереника већ распуштеног ОО у Прњавору.

Тако су прњаворски социјалисти поново постали парламентарна странка на локалу, након што их је раније напустио одборник Савко Тубак, који је прешао у табор ДНС. Симптоматично је да су све три ове странке, СНСД, СП и ДНС, у дугогодишњој коалиционој љубави на локалу и на републичком нивоу. Очито, лични партијски интереси су изнад коалиционих.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Prnjavor: Ugasili fantomski "SNSD plus"

Остаје да се види да ли ће на коалициону ватру уље долити Земунови најављени, наводни, из СНСД у СП преласци одборника Вељка Гвозденовића и "још неких есенесдеоваца". Међутим, Дарко Томаш, први човек општине и СНСД Прњавор, тврди да се ови преласци нипошто неће одразити на рад странке и функционисање локалне власти.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Pozicije im preče i od Republike Srpske

- Та шачица незахвалних и лакомих практично је СНСД напустила још пре годину дана формирањем фантомског клуба СНСД плус. Међутим, захваљујући стабилној већини, многобројне одлуке о развоју и од виталног значаја за Прњавор донели смо углавном без њихових гласова - истиче Томаш.

Он је, како каже, општепознатом чињеницом, оповргао јавни покушај правдања Земуна да се за одлазак одлучио због тога што су на челним позицијама у Прњавору "губитници протеклих избора из Савеза са промене.


РАЗЛОЗИ ПРЕЛАСКА

ТАКОЗВАНА неприципијелна коалиција са чланицама Савеза за промене у СО, по речима Горана Земуна, главни је разлог његовог преласка у СП. Он сматра недопустивим да "губитници локалних избора држе кључне позиције и да СНСД-у нису неопходни НДП, ПДП и СДС.

- Тачно је да и ја прелазим у СП - потврдио је јуче "Новостима" Вељко Гвозденовић. - Није тачно да смо се нудили СДС и другим партијама. Истина је да сам гласао за буџет, капиталне инвестиције и друге значајне одлуке за грађане. Да ли је СП потребан СНСД, искључиво сада зависи од Томаша.