ОКРУЖНИ суд у Бањалуци осудио је педофила Б. А. (43), из околине тог града, на шест година затвора због сексуалног злостављања 11-годишње рођаке.

У суду наводе да је Б. А. оглашен кривим за кривично дело полно насиље над дететом, за које је Кривичним законом РС запрећена казна од најмање пет година затвора.

- Поред казне затвора, оптуженом се изриче и безбедносна мера забране приближавања и комуникације са жртвом у трајању од три године од правоснажности пресуде, с тим да се време проведено у затвору не урачунава у трајање ове мере - саопштио је бањалучки Окружни суд.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Лејла Решић за „Новости“: Заустављено незаконито запошљавање

Како сазнају “Новости”, ради се о стрицу 11-годишње жртве, који је ухапшен крајем јуна прошле године, а током криминалистичке обраде је признао злостављање рођаке. Монструм је откривен захваљујући школи коју девојчица похађа, и то након што се девојчица поверила једној од наставница и пожалила се да је стриц злоставља. Шокирана наставница алармирала је све надлежне службе.

Покренута је истрага, и уз помоћ социјалних радника, психолога и других стручних лица жртва је испричала кроз какав пакао је пролазила, наводећи да се злостављање одвијало у њеној кући, у коју је стриц навраћао док су јој родитељи били одсутни.

У изречену казну оптуженом Б. А. урачунато је време проведено у притвору од 23. јуна до 6. септембра прошле године, а током поступка се бранио са слободе.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
САЈ МУП РС: Рибић "одступио"

ЗАШТИТА ЖРТВЕ

ЗБОГ заштите жртве и осетљивости целог случаја суђење у овом предмету је било затворено за јавност. Из истих разлога детаљи пресуде јавности нису доступни.