ДРАГАН Рибић, командант Специјалне антитерористичке јединице МУП-а Републике Српске, поднео је оставку на то радно место!

Како је "Новостима" потврђено у МУП РС, Рибић је јутрос своју ковертирану оставку доставио министру унутрашњих послова Драгану Лукачу. За већину главешина МУП то је било велико изненађење, посебно због тога што Рибић важи за човека који ужива велико Лукачево поверење. Управо га је Лукач и именовао на место команданта 2015. године након што се већина припадника јединице тада јавно побунила против дотадашњег команданта Предрага Крајиновића, који је девет година био на челу јединице.

Разлог због којих је Рибић поднео оставку засад није познат и шпекулише се да је реч о стварима личне природе, као и због чињенице да би ускоро могао да иде у пензију. Након оставке команду над САЈ преузеће Рибићев досадашњи заменик Ведран Симић, до именовања новог команданта.

ПРОЧИТАЈТЕ И: REAKCIJA NA LISTE NEPODNOBNIH: Spiskovi privlače stranu intervenciju

Јединица је формирана 1992. године након поделе припадника МУП-а БиХ по националној основи. По завршетку рата јединица је прошла кроз разне трансформације и називе. Више од деценије носила је назив Специјална јединица полиције, све до систематизације у августу 2016. када је добила садашње име.