ПРЊАВОР - Асфалтирањем Улице Саве Ковачевића, новом лед расветом којом су обасјани главна Светосавска улица и Градски трг, новим проширеним дечјим вртићем и новом зградом Музичке школе, коју ће од јесени по први пут похађати и средњошколци, Прњавор је обележио овогодишњу крсну славу општине.

Сем тога, ту су подухвати који су у току и који ће наредних дана уследити и допринети даљем преображају и просперитету ове крајишке општине, нагласио је њен први човек др Дарко Томаш. Он је захвалио Златану Клокићу, министру за економске односе и регионалну сарадњу у Влади РС, за издвојених 195.000 КМ за већ отпочету изградњу пешачких стаза у улицама Новака Пивашевића, Хиландарској, Боже Татаревића, Милоша Кондића и војводе Бојовића, до овдашњих школа и центра града.

- Следе реконструкција и асфалтирање Улице Душка Трифуновића, и улице уз централни градски трг. Македонски "Гранит" је пробио тунел испод ауто-пута у изградњи, па завршетком дистрибутивног вода очекујемо да, уз више хиљада мештана шест сеоских МЗ, и комплетан град напокон ускоро оствари вишедеценијски сан и са изворишта Повелич добије питку воду - најавио је начелник Томаш.

Он истиче да почиње и санација путева, оштећених експлотацијом шуме, у Срповцима, Отпочиваљци и Смртићима, као и више путних праваца оштећених експлоатацијом љубићког камена за изградњу ауто-пута.

- Очекујемо да до краја године "Путеви РС" испуне обећање да изграде кружни ток на улазу у град. Завршетком ауто-пута Добој-Прњавор-Бањалука имаћемо посебну перспективу. Само отварањем пословне зоне код прњаворске петље, нашој општини биће створене могућности за изванредан развој у наредних педесетак година - рекао је, за "Новости", Томаш, додајући да ова општина сваким даном постаје све веће градилиште.


МАНИФЕСТАЦИЈЕ

ТРАДИЦИНАЛНОМ славском ручку претходила су богослужења, парастоси и полагање венаца на спомен-обележја погинулим борцима ВРС, као и већ четврту годину обновљена литија градским улицама. Славље је увеличано и тродневним чувеним прњаворским вашаром који има столетну традицију.